x

NBA LIGA

Ni triple-double učinak nezaustavljivog Nikole Jokića nije pomogao Denveru

Ni triple-double učinak sada već nezaustavljivog srbijanskog košarkaša Nikole Jokića nije pomogao ekipi Denvera da dođe do pobjede protiv San Antonio Spursa u gostima, a konačan rezultat na kraju je glasio 123:111.

Spursi nešto bolje otvaraju meč i nakon prve dionice dolaze u vodstvo od osam poena (37:29), da bi gotovo odmah na startu druge četvrtine povećali svoje vodstvo na dvocifren broj i u jednom trenutku imali čak i 18 poena prednosti. Bilo je 58:40.

Ipak, Denver je ubacio u brzinu više i znatno smanjio prednost San Antonija pred poluvrijeme, a on je na kraju iznosila devet poena (74:65).


U nastavku je San Antonio kontrolisao prednost i nije dopuštao Denveru da se vrati u meč, a u tome su uspjeli sve do kraja meča kada su mirno priveli susret kraju i na kraju upisali 9. pobjedu u ovoj sezoni.

Denveru u ovom meču nije pomogao ni nezaustavljivi Nikola Jokić koji je za nešto manje od 35 minuta postigao 22 poena uz 13 skokova i deset asistencija, kao ni Gordon koji je za istu minutažu ubacio 25 poena. U pobjedničkom timu se istakao White koji je ubacio 23 poena.

Sinoć su odigrana još dva meča, a iznenađenja je napravila ekipa Memphisa koja je na svom terenu pobijedila Los Angeles Lakerse rezultatom 108:95. Jackson je predvodio ovaj tim do trijumfa sa 25 ubačenih poena, a pratio ga je Bane koji je ubacio dva manje.


U poraženom timu se istakao Davis koji je ubacio 22 poena, dok je LeBron James ubacio 20 poena uz 10 skokova i 11 asistencija, što znači da je i on ostvario triple-double učinak.

U posljednjem meču večeri Utah je u gostima pobijedila Philadelphiju rezultatom 118:96.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.