x

"Ja sam je ušuškala"

Nije muzej, ali je raj: Ilda renovirala Šabanovu kuću u Šapcu, evo šta je uradila s tatinim stvarima!

Pjevačica Ilda Šaulić, kćerka pokojnog pjevača Šabana Šaulića, otkrila je da je renovirala očevu kuću. Iako se u dosta pisalo o tome da će kuća pokojnog pjevača Šabana Šaulića biti pretvorena u muzej ili pak prodata, do toga nije došlo do današnjeg dana.

- Kuća je sređena. Ja sam je sredila za život. Promijenjeno je dosta toga, renovirana je. Ja sam je ušuškala tako da uvijek kad poželim, otvorim vrata i uđem u mali raj. To mi je bilo bitno. Da li će jednog dana postati muzej, to ćemo još vidjeti - otkrila je njegova kćerka Ilda i dodala:

- Šabanove stvari će biti tu, a ima i dosta naših porodičnih stvari ostalih od bake, deke, tate, ali ništa od toga nije prilagođeno muzejskoj postavci već življenju.


Kada je riječ o inicijativi da Šaban dobije ulicu u rodnom Šapcu, Šaulićeva ističe da je upoznata sa tim, ali da to još uvijek nije sprovedeno u djelo.

- Čula sam za tu inicijativu. On je zaslužio tako nešto. Tata je taj Šabac proslavio na najljepši mogući način, pored Cicvarića. Mislim da bi to bilo baš lijepo - poručila je pjevačica za Svet.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Telegraf.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.