x

imala je 42 godine

Nije ni slutila da će joj biti zadnji slobodan dan: Posljednja objava Haline Hačins koju je na snimanju ubio glumac Alek slama srce!

Holivudski glumac Alek Boldvin je na snimanju filma upucao direktorku fotografije Halinu Hačins, koja je radila na brojnim filmskim ostvarenjima. Ona je umrla od prostrijelne rane, koju je zadobila na snimanju filma "Rust". Imala je 42 godine. Hačinsonova je upucana u improvizovanoj crkvi na setu.

Halina je samo dva dana prije tragedije objavila video sa snimanja filma, na kojem se vidi kako jaše konja u pustinji. Nasmijana, sretna i puna entuzijazma snimala se dok je prolazila kroz pustinju sa kolegama na filmu.

"Jedna od prednosti snimanja vesterna je da možete da jašete konje kad imate slobodan dan", napisala je nesretna Halina.


Rođena u Ukrajini 1979. godine, Halina je odrastala u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu. Pohađala je Kijevski nacionalni univerzitet i diplomirala međunarodno novinarstvo prije nego što je počela da radi na britanskim dokumentarnim produkcijama kao istraživački novinar. Pravo ime joj je Galina.


Kasnije se preselila u Los Anđeles i diplomirala na Konzervatorijumu Američkog filmskog instituta 2015. Godine 2018. bila je snimatelj u laboratoriji "21st Century Fox DP", a godinu dana kasnije izabrana je za jednu od zvijezda u usponu časopisa "American Cinematographer".

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.