x

Ovo dugo nismo gledali u rimskom klubu

Nije se šalio: Ranieri mijenja formaciju, ali i tandem u napadu Rome

Fudbaleri Rome danas igraju u gostima protiv SPAL-a u okviru 28. kola italijanske Serije A.

Rimski klub se nalazi u velikim turbulencijama u proteklih nekoliko sedmica. Nakon što je otkaz dobio Eusebio Di Francesco njegovo mjesto preuzeo je Claudio Ranieri pred kojim je glavni zadatak da s Romom ponovo izbori mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Ranieri je debitovao pobjedom protiv Empolija, no već danas je pred ovim timom izuzetno teško gostovanje protiv SPAL-a kojem je svaki bod zlata vrijedan u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Trener Rome jučer je iznenadio sve kada je najavio da će ovaj meč od prve minute najvjerovatnije početi Edin Džeko i Patrik Schick. Ranieri će očito promijeniti formaciju, te će Vučica nakon dugo vremena zaigrati s dva napadača.

Di Francesco je igrao obično u formaciji 4-3-3, ali čini se da je tome došao kraj. Da se Ranieri nije šalio dokazuju i pisanja italijanskih medija koji prenose da će Roma vjerovatno igrati u formaciji 4-4-2, te da će Džeko i Schick biti tandem u napadu.

Ta formacija nije strana za Ranierija koji je u prvom mandatu upravo nju najviše forsirao. Tada je u napadu imao Vučinića i Tonija, a ovaj put su mu glavne uzdanice Džeko i Schick.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.