x

Varane najnoviji na listi povrijeđenih

Nijedan klub u Evropi nije patio ove sezone kao Real

Francuski defanzivac Raphael Varane se povrijedio i zadao glavobolje treneru madridskog Reala Zinedinu Zidaneu.

Real Madrid je teško stigao do pobjede nad Osasunom u subotu (2:0), zadržao je šanse za titulu u Španiji, no nema puno vremena za odmor jer već u srijedu navečer će Kraljevi u Londonu protiv Chelseaja igrati revanš polufinala Lige prvaka.

Podsjetimo da je u Madridu na stadionu Alfredo Di Stefano bilo 1:1, što znači da Realu treba barem gol na Stamford Bridgeu protiv čvrstog i kompaktnog Chelseaja, koji ima sjajne defanzivce, mirnoću u igri, ali i ubojite ofanzivce koji trče kontre.

Uz sve to, Realova odbrana je bez Varanea, koji se povrijedio i neće igrati u srijedu. Real je objavio saopštenje u kojem se navodi da je Varane povrijeđen. To znači da neće moći igrati u revanšu s Chelseajem.


"Nakon testova koje su danas na Raphaelu Varaneu proveli liječnici Real Madrida, igraču je dijagnosticirana povreda mišića aduktora desne noge", objavio je madridski klub na zvaničnoj stranici.

Nagađa se da bi Francuz mogao pauzirati barem 10 dana, što bi značilo da propušta i superbitan derbi protiv Seville narednog vikenda, što je možda i presudan meč u borbi za titulu. Štaviše, možda izostane čak i za duel s Granadom.

Raphael Varane pridružio se Realu 2011. godine za 10 miliona eura iz francuskog Lensa. Ove sezone Varane je za Real odigrao 40 utakmica u svim takmičenjima i u njima postigao dva gola. 2018. s francuskom reprezentacijom osvojio je Svjetsko prvenstvo u Rusiji.


Ipak, dobre vijesti za Real i Zidanea su oporavci Sergija Ramosa i Ferlana Mendyja, koji će biti u sastavu za Chelsea, a pored Varanea nema niti Danija Carvajala i Lucasa Vazqueza.

Zanimljivo da je Varane već 58. slučaj povrede ove sezone u redovima Reala. Nijedan drugi klub u Evropi nema slične probleme niti toliki broj povreda. Zidane je nedavno govorio da je njegov tim iscrpljen, da ima veliki broj utakmica i da su povrede uveliko odmogle Realu ove sezone.

Uprkos svim nedaćama, u Realu vjeruju da će osvojiti i titulu i Ligu prvaka, a naredne dvije utakmice mogle bi se nazvati ključnima. Prvo taj revanš s Chelseajem, pa okršaj sa Sevillom.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.