x

Poljak želi veću pažnju

Nijemci naveli dva razloga zbog kojih Lewandowski želi otići iz Bayerna

Sportsko izdanje njemačkog lista "Bild" uvjerava da je Robert Lewandowski zadovoljan boravkom u Bayernu, ali i da postoje stvari koje ga jednostavno iritiraju.

Njemački novinari otkrivaju dva razloga zbog kojih bi najbolji igrač i strijelac Bayerna napustio ovaj tim.

Podsjetimo da je Chelsea pokušavao dovesti Lewandowskog ovog ljeta, ali se na kraju odlučio za Romelu Lukakua iz Intera, a Poljak se povezivao i sa Mancehsterom, Real Madridom...

"Je li Robert Lewandowski sretan u Minhenu? Naravno da jest, ali neke stvari mu se ne sviđaju", piše u Bildovom sportskom izdanju.


Lewandowskom se ne sviđa što mediji neprestano povezuju Erlinga Haalanda s prelaskom u Bayern, a ljudi iz Minhena to ne poriču. I sam Hasan Salihamidžić, sportski direktor, potvrdio je svoj interes za norveškog talenta.

Poljaka također iritira stanje s ugovorom. Trenutni ugovor 32-godišnjem Lewi ističe u julu 2023. godine i do sada Bayern ništa nije učinio kako bi se ta saradnja produžila za još nekoliko godina.


Poljski napadač ne osjeća veliku pažnju u Bayernu, pa Sport Bild tvrdi da bi mogao na kraju poput Davida Alabe ili Thiaga Alcantare otići nakon isteka ugovora iz kluba.

Lewa je sjajno započeo novu sezonu. Prvo je postigao gol u bundesligaškoj utakmici protiv Borussije Moenchengladbach prošlog petka (1:1), a zatim je dva puta pogodio i asistirao u 3:1 pobjedi nad Borussijom Dortmund u meču Superkupa Njemačke u utorak navečer.

Njegova ekipa u nedjelju će ugostiti Koeln u drugom kolu Bundeslige i Bayern je apsolutni favorit za osvajanje, odnosno odbrano titule.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.