x

Bivši saigrači

Niko do sada nije rekao takvu istinu o Cristianu Ronaldo kao što je to uradio Toni Kroos

Mnogi koji su imali priliku dijeliti svlačionicu sa Cristianom Ronaldom su komentarisali najpopularnijeg igrača svijeta, ali niko to nije uradio kao Toni Kroos.

Ronaldo se naširoko smatra jednim od najboljih igrača koji su ikada igrali fudbal. Tokom svoje slavne karijere zabio je 815 golova čime je postao vodeći strijelac svih vremena.

Osvojio je pet trofeja Lige prvaka, slavio je nekoliko puta titule prvaka u tri zemlje i osvojio Evropsko prvenstvo s Portugalom.

Zahvaljujući svojim poduhvatima, Ronaldo je osvojio pet Zlatnih lopti, a samo je Lionel Messi (7) osvojio više puta najprestižniju individualnu nagradu u svijetu fudbala.


U podcastu OMR-a, Kroos je govorio o Ronaldovoj nevjerovatnoj radnoj etici, tvrdeći da ga je njegov naporan rad zasluženo odveo do vrha.

"Mogu reći da je uložio puno rada da bi došao tu gdje jeste. Možete ga vidjeti kako vikendom igra fudbal, kako se vozi kući s Ferrarijem, njegov lik je na posterima.. Ono što ne vidite je šta ulaže svaki dan da ostane takav, da uvijek bude bolji."

"Pogledajte ga, ima 37 godina. Ne samo kako izgleda, pogledajte kako igra, u kakvoj je formi, koliko ulaže svaki dan u sedmici, bilo na terenu za trening, kod kuće ili u svoju prehranu."


"Nije došao tu gdje jeste zato što se zove Cristiano Ronaldo, već zato što ulaže nevjerovatan napor da nastavi."

Kroos i Ronaldo su dugo godina igrali zajedno u Real Madridu te ako neko poznaje ličnost čuvenog Portugalca onda je to definitivno njemački veznjak te njegove riječi zasigurno imaju težinu.

Ipak, Ronaldo se i ne može pohvaliti svojom formom u posljednje vrijeme. Još uvijek nije postigao gol u novoj sezoni, dok je i izgubio mjesto startera u Manchester Unitedu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.