x

Centar nahvalio svog kolegu iz ekipe

Niko o Jusufu Nurkiću do sada nije tako govorio kao Enes Kanter

Enes Kanter je u februaru 2019. godine ostao bez kluba jer su ga se odreli New York Knicksi. Samo šest dana kasnije, postao je član Portlanda, koji je bio najkonkretniji pri nuđenju ugovora.

Došao je tada s namjerom i prvobitnim planom da posluži kao podrška Jusufu Nurkiću u reketu i da mu pomogne, ali 25. marta se plan drastično promijenio. Nurkić je zadobio tu nesretnu i jezivu povredu, pa je Kanter postao prvi centar. Ostatak godine je proveo tako što je u prosjeku ubacivao 13,1 poena uz 8,6 skokova i sa ekipom je igrao finale zapadne konferencije.


Nakon kratke epizode u Bostonu, Kanter se vraća u Portland i sada je u istom timu s Nurkićem, koji se u međuvremenu oporavio i u potpunosti vratio košarci. Kanter zna svoju ulogu s Trail Blazersima koji se spremaju za sljedeću sezonu i prepoznaje ono što Blazersi imaju u Nurkiću.


"Nurk donosi toliko toga u tim. Uvijek to kažem ljudima oko sebe - doživljavam ga kao All-Star igrača. Mislim da ove godine ima zaista dobre šanse za All-Star. Prije dvije godine, kad sam potpisao ugovor s Blazersima nakon što su me Knicksi pustili, to je bila jedna od stvari zbog koje sam bio najviše uzbuđen igrati zajedno s Nurkićem. Ono što je radio u 'balonu' nakon što nije odigrao cijelu sezonu, samo pokazuje kakav je igrač i kakav je čovjek", rekao je Kanter.

Kanter smatra da sa potpuno zdravim Nurkićem Portland ima velike šanse da napravi vrhunski rezultat u sezoni koja će početi za manje od mjesec dana.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.