x

Nisam smio da zaspim, bojao sam se da se neću probuditi: Pluća su mi bila kao kesa, priča Igor koji je preživio koronu!

Igor Đantar, nulti pacijent u Srbiji, kaže da je osjetio prve simptome 27. februara, odnosno 28. februara. Kako kaže, imao je visoku temperaturu - 39,5, slabo se osjećao i nije mogao da ustane iz kreveta.

- Drug mi je preporučio da odmah nakon vikenda, odem kod pulmologa na snimanje pluća. Ispostavilo se da imam upalu pluća. Doktorka je na snimku vidjela tamnu sjenku, mislila je da je nešto ozbiljnije od upale pluća. Prepisala mi je lijekove i rekla da dođem za pet dana - kaže Đantar u specijalnoj emisiji na TV Pinku.

Kako kaže, nije se osjećao bolje i dva dana kasnije je ponovo otišao kod pulmologa. Upala je prešla sa lijeve i na desnu stranu. Doktorka me poslala na CT i ispostavilo se da je virusna infekcija, da nije rak. Možda je to glupo reći, bio sam srećan jer nije rak.


Đantar sumnja da je koronovirus dobio u Mađarskoj.

- Nedjelju dana prije toga sam bio u Budimpešti, mislim da sam se tamo zarazio. Za šest, sedam dana sam osjetio prve simptome - kaže Đantar.

On je, kako navodi, dobio temperaturu i mislio je da je običan grip, pa odmah izolovao jer ima malu djecu, koja su već tog vikenda otišla kod bake i deke.

- Svi su bili uplašen. Kada je konstatovano da sam pozitivan na koronavirus već sam bio u bolnici, bio sam jako loše, gušio sam se, nisam mogao da dišem bez kiseonika, nisam mogao da odgovaram na pozive, tek na poneku poruku - rekao je Đantar.


On je rekao da je danas bio na kontroli i da mora da bude na bolovanju još mjesec dana. Đantar kaže da ove godine, kako su mu ljekari rekli, neće moći da trenira.

- Prvih sedam dana kao i da nisam bio tamo. Prvih 14 dana je sporo prolazilo. Osjećao sam se dobro i mislio sam da mogu da idem kući, ali su mi rekli da je bolje da budem u bolnici i jeste tako - rekao je Đantar.

- Mislio sam da ako treniram, pijem vitamine, treniram...mislio sam da mi jedan virus ne može ništa, ali se ispostavilo da nije tako - istakao je Đantar.

On kaže da je prvih pet dana bio jako uplašen za život.


- Nisam bio na respiratoru, bio sam na korak do toga, imao sam otkucaje srca 120 u tom trenutku. Bio sam u sobi. Imao sam strah da zaspim, imao sam osjećaj da se neću probuditi. Imao sam osjećaj da su mi pluća kao papirna kesa - opisao Đantar svoje iskustvo.

Osvrnuvši se na mogućnost liječenja krvnom plazmom, Đantar je rekao da je spreman da pomogne ako i koliko može.

- Ako mogu da pomognem samo recite gdje i idemo - dodaje Đantar.(Pink.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.