x

Animiranje sa mjerom

Nissan u Las Vegasu predstavio jedinstven 370Z Project Clubsport 23

Nissan je na ovogodišnjem izdanju Sajma automobila u Las Vegasu, pored ostalog, predstavio i temeljito modificiran model 370Z koji pokreće motor s 400 konjskih snaga.

U Nissanu su odlučili da s jednim tvornički dorađenim primjerkom potencijalnim kupcima i sadašnjim vlasnicima ukažu na nekolicinu mogućnosti s kojima će pomalo vremešan sportski Coupe i dalje ostati među zanimljivijim opcijama.


370Z Project Clubsport 23 opremljen je vrhunskim komponentama koje su "posuđene" s polica odjela Nissan Motorsport i njihovih dugogodišnjih partnerskih kompanija. Za osnovicu projekta iskorišten je model Nissan 370Z NISMO čiji je 3,7-litarski atmosferski V6 motor VQ37VHR (350 KS) u ovom slučaju zamijenjen trolitarskom biturbo V6 opcijom VR30DDTT s kojom na zadnju osovinu stiže 400 KS.


S novim motorom stigli su unaprijeđeni elementi ovjesa. Poboljšan je i upravljački sistem, ali i kočnice koje se kriju iza posebnih 18-inčnih ojačanih aluminijskih felgi koje "potpisuje" Rays, a na kojima su gume Hankook RS4 dimenzija 285/35. Pored sigurnosnog kaveza unutrašnjost je obložena kožom s dizajnerskim detaljima koji trebaju podsjetiti na legendarni model Datsun 240Z.




(Klix)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želiš da nađeš ženu za jednu noć? Hajde na = = > > www.Hotmiss.top