x

POKAZALO ISTRAŽIVANJE

Nisu im privlačne: Većini muškaraca smetaju ove osobine kod žena

Pet univerzalnih karakteristika koje su muškarcima najodbojnije


Kako bi dokazali šta to tačno odbija muškarce kod žena, američki sociolozi napravili su istraživanje u kojem je učestvovao veliki broj muškaraca koji su bili ispitani o preferencijama kod žena.

Pokazivane su im i fotografije koje su ocjenjivali, a iz cjelokupnog ispitivanja sociolozi su pronašli pet univerzalnih karakteristika koje su muškarcima najodbojnije kod žena.

Nerealne želje

Žene koje žive u svijetu snova i gledaju na život kroz ružičaste naočale muškarci smatraju djetinjastima. Naravno da je uredu maštati o filmskom poljupcu i romansi, ali sve bi se trebalo zadržati u granicama normale i trebalo bi razlikovati snove od jave.

Previše kritiziranja

Iako je dobronamjeran savjet uvijek dobrodošao, previše kritiziranja i negodovanja nikome ne odgovara. Muškarci su se složili da su im nezavisne i snažne žene vrlo privlačne, ali one koje koriste masku feminizma kako bi kritizirale sve koji nisu poput njih, jednoglasno su im vrlo odbojne.

Neobazrivost

Neprestano zahtijevanje i previsoka očekivanja bez razumijevanja pokazali su se, također, kao vrlo neprivlačno ponašanje.

Neprirodno ponašanje

Kada su im pokazane fotografije nekoliko različitih žena, muškarci su se jednoglasno složili kako su im žene koje su pozirale bez osmijeha i s vrlo hladnim izrazima lica znatno odbojnije od onih koje su se iskreno smijale.

Forsiranje braka

Poticanje ženidbe i forsiranje muškarca na odluku, mnogi su nazvali zastrašujućim i vrlo nepoželjnim.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.