x

Njega iz prirode: Pet najboljih biljnih ulja protiv opadanja kose

Osobe koje imaju problema sa opadanjem kose mogu na nekoliko jednostavnih načina poboljšati rast kose i spriječiti njeno opadanje. U tome najviše mogu pomoći biljna ulja!

#1 Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je najbolje prirodno ulje protiv opadanja kose jer snažno prodire duboko u kosu i štiti je od isušivanja. Nakon korištenja kokosovog ulja kosa će biti meka i sjajna, hidrirana što će se potstaći njen rast.

Kako se primjenjuje: Kokosovo ulje bi trebalo umasirati u kožu glave svakoga dana, a svake dvije sedmice bi trebalo njegovati i pramenove kose. Nakon nekoliko sati ulje je potrebno isprati sa kose pomoću blagog šampona.

#2 Ulje ruzmarina

Izvrstan tretman protiv gubitka kose je i ruzmarinovo ulje koje potstiče dijeljenje ćelija, samim tim i rast kose i bolju cirkulaciju. Ovo ulje je dobro i za odlaganje pojave prvih sijedih vlasi.

Kako se primjenjuje: Mješavinu svježeg ruzmarina i maslinovog ulja treba umasirati u kosu, ostaviti nekoliko sati, pa kosu oprati na uobičajen način.

#3 Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je vrlo djelotvorno jer ima sposobnost da prodre u vlas kose, a sadrži masne kiseline i hranjiva svojstva koja podstiču rast kose.

Kako se primjenjuje: Maslinovo ulje je potrebno zagrijati među dlanovima, pa umasirati u kožu glave i kosu. Nakon pola sata kosu treba oprati blagim šamponom.

#4 Bademovo ulje

Bademovo ulje obiluje vitaminima E i D i magnezijumom i kalcijumom zbog čega je vrlo djelotvorno. Bogato je i omega 3, omega 6 i omega 9 masnim kiselinama.

Kako se primjenjuje: Potrebno ga je namazati na cijelu kosu i tjeme, kosu zavezati i nakon nekoliko sati oprati. Ulje se preporučuje na kosi ostaviti da djeluje preko noći kako bi uklonilo perut.

#5 Lavandino ulje

Lavandino ulje je odlično protiv opadanja kose, a pomaže i u liječenju autoimune bolesti koja uzrokuje odbacivanje folikule kose. Ovo ulje protiv opadanja kose ima regenerativna svojstva i pomaže u zaustavljanju gubitka kose.

Kako se primjenjuje: Koristi se pomiješano s kokosovim uljem. Mješavinu je potrebno nježno umasirati u kožu glave, a možete koristiti i organski šampon od lavande.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.