x

Zenica

NK Stupčanica iz Olova osvojila Kup NSZDK

U Zenici je odigrano finale Kupa Nogometnog saveza zeničko-dobojskog kantona (NSZDK), u kojem su se sastali zenički kantonalni ligaš NK Fortuna i drugoligaš iz Olova NK Stupčanica. Zasluženu pobjedu je ostvarila gostujuća ekipa Stupčanice sa rezultatom od 0:1.

NK Fortuna – NK Stupčanica Olovo 0:1 (0:1)

Strijelac gola za Stupčanicu bio je igrač sa brojem 15, Emir Karičić u 18.minuti utakmice, što je bilo dovoljno za pobjedu i osvajanje pehara Kupa NSZDK.

Pehar i zahvalnicu pobjedniku Kupa NSZDK, kapitenu gostiju Emrahu Karamoviću, uručili su Muris Jabandžić, predsjednik NS ZDK i Safija Mahmić, generalni sekretar NSZDK.

Utakmica je odigrana na „A“ terenu stadiona na Kamberovića polje po sunčanom vremenu, + 24* C, bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa.

Službena lica na utakmici bili su: Glavni sudija Ermin Sivac (Zenica), pomoćnici, A1 Tarik Mulasmajić (Tešanj), A2 Sahib Smriko (Zenica), četvrti sudija Ismet Ibrahimkadić (Tešanj), a delegat Azmir Salčinović (Župča).

Sastavi ekipa:

NK FORTUNA: Alvin Bujak, Edvin Tufekčić, Harun Bajramović, Almedin Pjanić, Adnan Šarić, Elman Pašalić, Tarik Huzbašić, Edvin Vardo, Kenan Zahirović (cap), Mahir Jusić, Irnis Kubat. (Glavni trener Armin Beganović, predstavnik kluba Armin Bujak);

Na klupi Fortune: Mustafa Ganibegović, Kerim Šeper, Hamza Vardo, Senaid Hercegovac, Ajdin Hrustić, Nermin Kovač, Zulfo Madeško. Emir Spahić;

NK STUPČANICA: Kadrić, Ćosić, Karamović (cap), Sokolar, Selimović, Merdan, Karičić, Hadžiabdić, Beganović, Kljajić, Čilić. (Glavni trener Faruk Dedić, predstavnik kluba Mujo Karagić);Utakmica je protekla u fer i sporskom duhu. Nakon velike borbe, minimalnu pobjedu od 0:1 ostvarila je favorizovana ekipa NK Stupčanica.

Jedini pogodak gosti su postigli u 18′ preko Emira Karičića nakon odlično upućene lopte kroz zadnji red Fortune. Strijelac Karičić je izbio sam pred odličnog golmana Fortune, Alvina Bujaka i rutinki pogodio nebranjeni dio gola domaćih za vođstvo 0:1. Ispostavilo se da je to jedini gol na utakmici, što je bilo dovoljno za osvajanje pehara Kupa ZDK.

Fortuna je propustila dvije velike šanse u prvom poluvremenu, u 27′ i 44′ preko svog najboljeg strijelca Mahira Jusića i Irnisa Kubata. U 65′ povrijeđen je Fortunin odlični i mladi nogometaš, Tarik Huzbašić, zamjenio ga je Nermin Kovać i čini se da od tog trenutka domaći nisu imali više snage da naprave promjenu rezultata. Iskusni gosti, koji se nalaze na 2.mjestu Druge lige FBiH, grupa Centar, do kraja utakmice su rutinski čuvali postignuti rezultat i zasluženo osvajaju pehar osvajača Kupa ZDK za 2021.godinu.

Iz NK Fortune su istakli:-Gostima čestitamo na zasluženoj pobjedi i želimo im mnogo sreće u federalnom kupu. Također, želimo da pohvalimo današnje suđenje koje je bilo bez greške i sudijsku trojku na čelu sa Erminom Sivcom. Sve u svemu jedan praznik fudbala u Zenici. Bravo momci na borbi, idemo dalje!

Ovogodišnje finale Kupa ZDK je repriza prošlogodišnjeg, kada je u Olovu Stupčanica bila bolja od zeničke Fortune sa rezultatom 4:1.Inače, Zenički kantonalni ligaš je završio sezonu u Ligi ZDK na četvrtom mjestu sa omjerom od osam pobjeda, šest neriješenih i četiri poraza, 30 bodova, gol razlika 39:26.

Fortuna je sjajno odigrala sezonu u prvenstvu i Kupu NS ZDK, gdje je došla do finala. Fortunaši su bili u fantastičnom nizu rezultata, 15 utakmica, 11 pobjeda i četiri neriješena rezultata.U dosadašnjim utakmicama u Kupu, ove sezone, Fortuna je eliminisala Nemilu sa 3:0 (p.f.), te dva drugoligaša, visočku Bosnu sa 3:1 i Krivaju iz Zavidovića sa 3:1, u polufinalu su bili slobodni.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.