x

NLB Banka d.d. Sarajevo organizovala druženje sa novinarima!

U ugodnom ambijentu Sportsko-rekreativnog centra „Ajdinovići“, NLB Banka d.d. Sarajevo organizovala je druženje sa predstavnicima medija u svrhu izgradnje što bolje poslovne saradnje i međusobnog povjerenja, te informiranja javnosti o aktivnostima NLB Banke u periodu koji dolazi.

Na ovom susretu, članovi Uprave NLB Banke upoznali su medije sa rezultatima poslovanja Banke u 2018. godini, kao i planovima za naredni period. Posebno je naglašeno da je protekla godina za NLB Banku bila godina rasta u svim segmentima poslovanja kako sa fizičkim takosa pravnim licima, te da je NLB Banka ostala u samom vrhu bankarskog sektora, počevši od kvaliteta usluge i zadovoljstva klijenatate cijene proizvoda i usluga.


„Izutetno smo ponosni na rezultate koje smo ostvarili prethodne godine. Usredotočili smo naše poslovanje na razvoj novih bankarskih usluga, kao i na poboljšanje korisničkog iskustva i dostupnosti banke svojim klijentima. Aktivno smo sudjelovali u više od pedeset korporativnih i društvenih inicijativa, kroz humanitarne projekte, sponzorstva i donacije. U periodu koji slijedi, nastavit ćemo kontinuirano raditi na unapređenju poslovnih procesa i investirati u informacione tehnologije kako bi pojednostavili i modernizovali svoje usluge. Dodatne napore uložit ćemo da što bolje razumijemo svoje klijente i ponudimo im pravo rješenje u skladu sa njihovim finansijskim potrebama“, izjavila je predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo, Lidija Žigić.


Također, istaknuto je da je u 2018. godini, Banka ostvarila najveću neto dobit u iznosu od 15,5 miliona KM u historiji Banke i neto dobit prije umanjenja vrijednosti i rezerviranja u iznosu od 23,1 miliona KM uprkos snažnoj konkurenciji i smanjenju kamatnih stopa na tržištu, a sve to uz stabilnu troškovnu učinkovitost i povećanu adekvatnost kapitala. Osim toga, ukupna aktiva Banke porasla je za 11%, s rastom neto kredita od 7% i rastom depozita od 10% u nebankarskom sektoru, dok je NPL smanjen na 5,7%.

Nakon završetka oficijelnog dijela, novinari su uživali u organiziranim aktivnostima zajedno s Upravom NLB Banke. NLB Banka će i ubuduće nastaviti njegovati dobre i korektne odnose sa predstavnicima medija.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.