x

Liga prvaka

Nogometašice Chelseaja prejake za SFK 2000, prvakinje Engleske rutinski slavile na Koševu

Nogometašice SFK 2000 izgubile su u prvom meču šesnaestine finala Lige prvaka za žene od Chelseaja rezultatom 5:0 na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Ekipa iz Londona je pokazala svoju klasu i zašto je prvak Engleske, te je rutinski stigla do pobjede. Kolika je bila dominacija Chelseaja dovoljno govore ovi statistički podaci: posjed lopte 65 % - 35 %, šutevi 20 - 0, šutevi u okvir gola 10 - 0, korneri 8 - 0, sve u korist ekipe u plavim dresovima.


Već u šestoj minuti vidjeli smo pogodak koji se rijetko viđa i na terenima muške Premijer lige BiH. Ji je ostavila loptu Bright na više od 30 metara od gola SFK 2000, a 25-godišnja reprezentativka Engleske je raspalila po lopti i postigla prelijep pogodak za vodstvo gošći iz Londona.

U 22. minuti Chelsea je udvostručio prednost. Carney je izvela korner, Hasanbegović je pogrešno procijenila let lopte, a Spence je lagano poslala loptu u prazan gol za 2:0.


Treći pogodak gošće su postigle u 36. minuti. Cuthbert je sjajno prošla po lijevoj strani i centrirala na drugu stativu, a Thorisdottir iz prve šutira u bliži ugao i pogađa za 3:0.

U 81. minuti Hasanbegović se iskupila za drugi primljeni pogodak. Spahić je skrivila penal, ali je golman naših prvakinja sjajno odbranila udarac Kirby sa bijele tačke.


U finišu susreta veliki aplauz nekoliko stotina gledatelja sa tribina dobila je 15-godišnja Alma Krajnić koja je u 84. minuti zamijenila Tamaru Bojat.

Našoj ekipi je u završnici meča ponestalo koncentracije, što su igračice Chelseaja iskoristile i postigle još dva pogotka.


U 87. minuti na 4:0 povisila je Ji topovskim udarcem sa 20 metara koji je završio u lijevom gornjem uglu gola bh. prvakinja, dok je nakon velike greške odbrane SFK 2000 Engman u 89. minuti postavila konačnih 5:0.

Revanš susret se igra 26. septembra u Londonu.



(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.