x

NOSTRADAMUSOVO PROROČANSTVO SE OBISTINJUJE: Ovako je čuveni prorok najavio početak Trećeg svjetskog rata na Bliskom istoku!

Jedan od najpoznatijih i najčešće tumačenih proroka, Nostradamus, prorekao je da će Treći svjetski rat početi na Bliskom istoku. U svjetlu najnovijih dešavanja njegovi katreni vezani za ovaj događaj zvuče sasvim logično.

Naime, svjetski mediji pod oznakama "hitno" izvještavaju da se u naredna 72 sata očekuje napad američkih snaga na Siriju. Rusi su nedvosmisleno stavili do znanja da će u tom slučaju žestoko odgovoriti. 

Nakon aktuelnih dešavanja u Siriji, mnogi su se prisjetili riječi proroka koji je navodno predvidio da će najveći sukob u historiji čovječanstva početi sukobom na Bliskom istoku.

"Rat će početi između dvije velike svjetske sile i trajaće 27 godina. Trenutak velikog nasilja će se poklopiti sa pojavom kometa na nebu. Terorizam i prirodne katastrofe će uništiti našu planetu dok se gigantski planeta ne približi Zemlji." 

Ovo predviđanje tumači se kao vizija izbijanja rata između Rusije i SAD-a, uključujući njihove saveznike. Neka tumačenja zagonetnih Nostradamusovih katrena kažu i kako će taj rat izbiti na području Francuske nakon terorističkih napada i invazije Arapa i muslimana u Evropu.

Nostradamusova knjiga “Proročanstva” štampana je u milionima primjeraka i danas je najpoznatija knjiga proročanstava ikad štampana.

Za čuvenog francuskog proroka se smatra da je predvidio mnoga svjetska zbivanja, poput velikog požara u Londonu, uspona Napoleona i Adolfa Hitlera, pa sve do napada 11. septembra 2001. na Svjetski trgovinski centar.

Najupečatljiviji stihovi u njegovoj knjizi Proročanstva povezani su za fašističkog vođu Adolfa Hitlera:

„Kad dođe iz krajnjih njenih krajeva (Austrija), Šef germanski na zlatno prijestolje sjeda, dama službenica vidjeće svoj kraj (Vajmarska republika), jer nije mogla savladati svoje teškoće.“

„Doći će jedan koji će na zavodljiv način, pokušati učiniti ispruženom rukom, ono što se stisnutom šakom nije moglo... (Pozdrav Hitleru).“



(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.