x

Nova Elie Saab kolekcija i omaž omiljenom gradu! (FOTO)

Posljednji mjeseci za libanski brend Elie Saab, čije je sjedište uništeno u strašnoj eksploziji u Bejrutu, nisu bili laki!

Uprkos svemu, brend je odlučio da ne napusti prezentaciju nove kolekcije, posvetivši je svom voljenom gradu.

A ovo su interesantne činjenice o kolekciji…

Posveta Bejrutu

Bejrut je uvijek zauzimao posebno mjesto u životu Elie Saaba, koji je više puta apelovao na njegovu opuštenu mediteransku atmosferu, divio se njegovoj arhitekturi i prirodi. U novoj modnoj kolekciji, dizajner čak naziva grad svojom muzom, pozajmljujući paletu njegovih zalazaka sunca, umirujuće linije njegovih voda i pokušavajući da uz pomoć odjeće prenese njegove opojne mirise jasmina.

Između sna i jave

Uprkos činjenici da je kolekcija posvećena određenom mjestu – Bejrutu, postoji i mjesto za snove. Elie Saab kaže da je želio da ljudima da nadu, da ih uroni u svijet bajki, koji će pomoći da se smire i shvate da će sve biti u redu.

“Usporite”

Ovom kolekcijom Elie Saab podstiče sve da uspore i to, između ostalog, izražava kroz ogromnu količinu ručnog rada koji je uvijek bio obilježje brenda. Međutim, ovog puta dizajner je izazvao sebe, ukrašavajući svaku haljinu najdelikatnijim vezom, obimnim aplikacijama ili prozračnim perjem.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.