x

Nova naslovnica američkog Voguea kao odgovor na globalnu krizu

Najpoznatiji modni časopis Vogue proteklog mjeseca poslao je važnu poruku kroz potpuno praznu naslovnu stranicu koja je krasila aprilsko izdanje američkog časopisa, a čini se kako će i mjesec juni proći u znaku globalne pandemije koja je preko noći preokrenula i promijenila stvarnost na koju smo navikli.

Predstojeći, najnoviji broj koji će tek ugledati svjetlo dana u junu naslovljen je simboličnim naslovom “Our Common Thread: Creativity in a Time of Crisis”, a popraćen je fotografijom crvene ruže na bijeloj pozadini. Spomenuta ruža je neobjavljena fotografija Irvinga Penna iz 1970. godine, a ujedno i prva fotografija ”mrtve prirode” koju je Vogue iskoristio u posljednjih 50 godina.

S obzirom na to da je najnoviji broj nastao u potpunosti na daljinu, sadrži mnogo izabranih, najzanimljivijih fotografija, anegdota i naslovnica koje su sakupili redovni saradnici i zvijezde s kojima je Vogue često sarađivao.

Neki od brojnih obuhvaćenih imena su Florence Pugh, Marc Jacobs i Kim Kardashian West čije ćemo priče čitati u rubrici ”Postcards From Home”.

“Stvorili smo podsjetnik na ovaj trenutak za sve godine koje tek dolaze; snažan podsjetnik na to kako svakodnevno zanemarujemo čuda svakodnevnog života i radost koju sitnice mogu donijeti”, poručila je Anna Wintour, glavna urednica časopisa koja je u nedavnom razgovoru s poznatom manekenkom Naomi Campbell, u sklopu njenog Youtube showa progovorila o značajnim posljedicama koje će globalna pandemija ostaviti na čitavu modnu industriju.

Ovo nije prvi put da najpoznatiji modni časopis skreće pažnju na, u tom trenutku, mnogo važnije i ozbiljnije teme te ujedno pokazuje kako bez obzira na područje interesa, svako može u datom trenutku reagovati, učestvovati i skretati pažnju na ono što je zaista važno. Najnovije, spomenuto specijalno izdanje časopisa biće dostupno od 23. maja.

(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.