x

Nova Opel Mokka X donosi velike novosti

Sljedeća generacija vrlo popularnog Opelovog crossovera bi zvanično trebalo da bude predstavljena prije kraja ove godine, a kupce ovog automobila očekuju velike novosti.

Naime, Opel je sada već neko vrijeme dio francuske grupe PSA pa će se nova Mokka X bazirati na PSA platformi, a za koju godinu će biti dostupna i u električno pokretanoj verziji.

PSA je navodno jedno vrijeme razmatrao opciju da Mokka X i u sljedećoj generaciju ostane na staroj GM-ovoj platformi, ali to je na kraju odbačeno s obzirom da je ta platforma preteška i da ne nudi mogućnost korišćenja električnog pogona. Zato će nova Mokka X koristiti platformu sljedeće generacije modela Peugeot 208 i Opelove Corse i sl. Zahvaljujući novoj platformi Mokka će biti i nešto duža što će se pozitivno odraziti na ponudu prostora pozadi.

Dalje, nova generacija ovog automobila će vjerovatno biti dostupna samo s pogonom na prednje točkove, dok je trenutni model dostupan s pogonom i na sva četiri točka. Još veća novost je informacija da bi sljedeća Mokka X i to vjerovatno njena osvježena verzija koja se može očekivati nakon 2022. trebalo da bude dostupna i s električnim pogonom.

Dolazak na tržište ovog noviteta možemo očekivati krajem ove, odnosno početkom sljedeće godine.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.