x

BMW

Nova usluga BMW-a za ljubitelje fudbala: Gledajte u automobilu prijenose Bundeslige!

BMW je u dogovoru s Njemačkim nogometnim savezom (DFL) razvio aplikaciju za gledanje utakmica Bundeslige (prve njemačke nogometne lige) u svom najekskluzivnijem modelu, seriji 7.



Ponuda je u početku ograničena na Njemačku, Švicarsku i Austriju s dvije utakmice dnevno. Tokom prve polovice 2023. ponuda će biti dostupna i za SAD te Veliku Britaniju, gdje će se u vozilu moći odabrati čak tri utakmice dnevno. Sve, naravno, ovisi o nositeljima prava za prijenos utakmica, prenosi revijaHAK

Prijenos igre osigurava DFL, BMW je razvio aplikaciju za vozilo i pruža tehnološko sučelje. Nije prikazana nikakva ponuda nositelja TV prava Sky-a i DAZN-a, već zasebna ponuda DFL-a s drugačijim komentatorima nego na televiziji ili streamingu.

Bitno je napomenuti da su, zbog sigurnosti, tokom vožnje utakmice dostupne samo kao audio stream. Video zapisi s istaknutim dijelovima uživo ili prijenos uživo mogu se odabrati samo kada vozilo miruje.

BMW-ova aplikacija u automobilu instalirana je u novu sedmicu putem bežičnog ažuriranja, a zatim se aktivira putem osobnog eSIM-a u vozilu.

Ponuda Bundeslige besplatna je za kupce nove sedmice i može se koristiti bez nadoplate ili posebne rezervacije.

(automobili.ba)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.