x

ATP Monte Carlo, 2. kolo

Novak djeluje sve bolje: Pobijedio je Bornu Ćorića

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo ATP turnira u Monte Carlu. Nekadašnji prvi igrač svijeta savladao je danas Hrvata Bornu Ćorića sa 2:0, po setovima 7:6 i 7:5.

Nakon mučenja u nekim proteklim mečevima koje je lagano gubio, Novak u Monte Carlu za sada izgleda jako dobro.

Naravno, još uvijek Đoković nije ni sjena čovjeka koji je dominirao ATP tourom, ali čini se kako se stvari polako vraćaju na mjesto i povrede su iza njega.


Ćorić je u današnjem meču bio dostojan rival. Ipak, nestrpljivost i pojedine loše odluke su ga koštale, pa je Đoković na kraju slavio.

Krenuo je Novak dobro u meč. Napravio je break u četvrtom gemu, ali je Ćorić uzvratio u sedmom, ali je zatim propustio šansu da završi prvi set u svoju korist. Imao je šansu da oduzme servis Đokoviću u 11. gemu, ali je promašio otvorenu šansu i na kraju je prvi set otišao u tie-break.


Tamo je srpski teniser dominirao. Potpuno je razbio Ćorića i osvojio je prvi set sa 7:6.

Đoković breakom otvara i drugi set, a zatim su uslijedila još dva breaka, po jedan na obje strane, ali je Novak imao prednost od 3:1.


Imao je Đoković i devet meč lopti pri rezultatu 5:4, ali ih nije iskoristio. Dopustio je break Ćoriću koji dolazi do 5:5.

Međutim, kada je trebalo da potvrdi break u tome nije uspio. Novak je uzvratio, došao je do 6:5 i servisa za pobjedu kojeg je ovog puta iskoristio i došao je do prolaza u treće kolo gdje ga čeka Dominic Thiem.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.