x

moćni nole

Novak Đoković osvojio Roland Garros!

Srbijanski teniser Novak Đoković (1. ATP) osvojio je Roland Garros nakon što je u današnjem finalu pobijedio Grka Stefanosa Tsitsipasa (5. ATP) poslije spektakularnog preokreta.

Đoković je nakon četiri sata igre slavio sa 3:2, odnosno po setovima 6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Novak je tako drugi put u karijeri osvojio Roland Garros, a ovo mu je bila 19. Grand Slam titula. Ujedno je stigao Rafaela Nadala i Rogera Federera na samo jednu osvojenu Grand Slam titulu budući da Španac i Švicarac imaju po 20 najvećih teniskih trofeja.


Tsitsipas je sjajno servirao u prvom setu s brojnim asovima, a nakon što su obojica izgubili po jedan servis, zaigrao se tie-break. Grk se u njemu bolje snašao i poveo je u setovima na ovom meču.


Uspio je Novak u drugom setu donekle zaustaviti moćne servise Grka, ali je igrao dosta lošije u polju pa je Tsitsipas s dva uzeta breaka bez mnogo problema udvostručio vodstvo u setovima.

Đoković svog protivnika napokon uspijeva zaustaviti u trećem setu u kojem je jedan break bio dovoljan da se vrati u meč te smanji rezultat u setovima na 2:1.


Očajno je Tsitsipas otvorio četvrti set i sa dva izgubljena servisa povratka nije bilo. Đoković je bez problema dovršio svog protivnika pa se zaigrao peti odlučujući set.

U gotovo identičnom ritmu odigrao je Đoković i peti set pa je na kraju sasvim zasluženo osvojio svoj drugi Roland Garros.

Rezultat:

Đoković - Tsitsipas 3:2 (6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4)

-

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.