x

Najbolji teniser svijeta potvrdio svoj dolazak

Novak Đoković ponovo stiže u Visoko na otvorenje teniskog centra

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković narednog mjeseca ponovo dolazi u Visoko, a ovoga puta razlog je otvorenje Teniskog centra Fondacije koji će biti izgrađen u Parku „Ravne 2“ i na kojem će se nalaziti dva vrhunska terena, s tvrdom i zemljanom podlogom.

Novak je potvrdio svoj dolazak, a tog dana, u srijedu 13.jula, kada je planirana svečanost otvorenja, u Visokom će Novak igrati protiv jednog od najboljih svjetskih dubl tenisera Hrvata Ivana Dodiga, dok će u drugom meču da se sastanu najbolji slovenački teniser Aljož Bedene i naš Aldin Šetkić.

Planiran je i meč parova, a Šetkić će u paru sa Đokovićem odmjeriti snage protiv Bedenea i Dodiga.

–Terene će 13.jula od 12:00 sati otvoriti kadetske reprezentacije BiH, Italije, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Makedonije, a pored tenisa svi prisutni tog dana u parku „Ravne 2“ će imati priliku da uživaju u modnoj reviji, ali i nastupima prvaka sarajevske Opere Marka Kalajanovića, pijaniste Bartolomeja Stankovića, te svjetskog prvaka u argentinskom tangu Vedrana Marčete i Melise Durak. Bitno je naglasiti da se kompletna svečanost odvija pod pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta BiH i Teniskog saveza naše zemlje. – kazao je dr. Semir Osmanagić, direktor Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“.

Pored nabrojanih programa tog dana planirana je i zakuska, tačnije degustacija najvećeg deserta na svijetu – piramidalne torte koju će za ovu priliku pripremiti Eso Halilović.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.