x

‘Novak ima 500 milijuna u banci i onda odigra ono finale?!’

Nekadašnji talijanski tenisač Nicola Pietrangeli posljednji je u nizu legendi ovog sporta koje su komentirale nastup Novaka Đokovića na US Openu i finale u kojem nije uspeo osvojiti „kalendarski slam“ jer ga je porazio Rus Danil Medvedev.

„Ja sam volio igrati tenis i postao sam dobar igrač. Krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina sam osvojio 44 turnira, od čega četiri puta Roland Garros – dvaput u singlu i dvaput u parovima. Najbolji igrači tog vremena su me poštovali, svi smo bili prijatelji. Igrali smo i zabavljali se, bio je to prijateljski i ljubazan tenis. Izlazili smo na teren da bismo zabavili publiku. Danas igrače nije briga za publiku, samo misle o novcu. Svaka lopta je vrijedna nekoliko tisuća dolara. Sa nagradama koje sam ja dobijao kada bih osvojio RG nisam mogao kupiti čak ni mali stan“, izjavio je Nicola Pietrangeli.


„Danas tenisači za osvojen GS dobiju dva i pol milijuna dolara. E tu se ja naljutim. Đoković ima na primjer 500 milijuna dolara u banci i dalje izađe i igra finale pod stresom? Šalite se? Trenutna situacija je da je tenis igra za milijardere. Igrači su postali ratne mašine. Od čega su oni pod stresom – od brojanja novca? Kad čujem da su u depresiji, iznerviram se. Najbolji od Velike trojke za mene je Federer, on je sa drugog planeta“, rekao je Talijan.


Pietrangeli (88) je najviši plasman karijere zabilježio 1959. godine, kada je bio treći igrač svijeta.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.