x

UDAR NA EKONOMIJU

Nove mjere izazvale nemire u Italiji, sukob s policijom u Torinu i Milanu!

Stotine demonstratana okupiralo je sinoć ulice Torina, Milana i drugih italijanskih gradova zbog odluke o mjerama protiv novog vala pandemije, koje uključuju ranije zatvaranje restorana, kafića, kina i teretana.

U Torinu je nemali broj građana odlučio iskazati nezadovoljstvo razbijanjem izloga, bacanjem dimnih bombi i staklenih boca na policiju.

Također, taksisti su blokirali glavni gradski trg kako bi ukazali na enormne gubitke zbog vladinih mjera protiv koronavirusa. Taksisti gube novac zbog manjka turista i činjenice da sve manje građana putuje gradom zbog sve češćeg rada od kuće.


Tokom demonstracija jedan fotograf nacionalne novinske agencije RAI je povrijeđen, a pet demonstranata je uhapšeno.

Policija je u Milanu koristila suzavac kako bi rastjerala demonstrante prilikom čega su uhapšene najmanje dvije osobe.

U Cataniji i Napulju održani su mirni protesti, kao i u Cremoni gdje su vlasnici kafića i restorana pokazali ljutnju udaranjem loncima ispred sjedišta MUP-a.


Podsjetimo, u Italiji je naređeno zatvaranje ugostiteljskih i uslužnih objekata od 18 sati, a odluka će biti na snazi 30 dana. S obzirom na to da Italijani ne izlaze u grad prije 19 sati, ovom je odlukom zadat težak udarac ovoj ionako klonuloj grani ekonomije.

Ipak, restorani će nakon 18 sati moći nastaviti dostavljati hranu do ponoći.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.