x

Nove oštre mjere u Srbiji: Samoizolacija 28 dana, vikendom policijski čas od 15 sati! Ukinuta šetnja ljubimaca od 20h!

Svim građanima Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli 14. marta i kasnije produžava se obavezna mjera kućne samoizolacije sa 14 na 28 dana.

Ovo praktično znači da svi koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rješenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dvije sedmice, izolacija automatski nastavlja da teče još dvije sedmice.

Svi građani i stranci sa boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kućne samoizolacije što će nadležni organi u narednom periodu redovno provjeravati.


Vodeći se mišljenjem struke, Vlada Republike Srbije odlučila je da povuče odluku o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta između 20:00 i 21:00 sat.

Izmjenjeno je vrijeme trajanja zabrane kretanja za dane vikenda. Oni će subotom i nedjeljom morati da ostanu u svojim domovima od 15 časova do 5 sati ujutru.

Kako se Srbija nalazi u jeku borbe sa zaraznom bolesti izazvane virusom Covid-19, odlučeno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljeg.


"Vlada Republike Srbije nastavit će sa najvećom pažnjom da prati razvoj situacije u vezi sa virusom Covid-19 i prilagođava sve mjere, oslanjajući se isključivo na savjete stručnjaka. Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mjera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što prije iz ove bitke izašli kao pobjednici", navodi se u saopštenjuiz Vlade Srbije.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.