x

Novi Audi A4 stiže 2023. godine s benzinskim i dizelskim motorima

Kako pišu britanski mediji, i sljedeća generacija Audija A4 će zadržati motore sa unutrašnjim sagorijevanjem mada bi potpuno električna verzija mogla da se pojavi kasnije u toku njegovog životnog ciklusa. Novi A4 se očekuje tokom 2023. godine, na istoj MLB platformi kao i sadašnji model. Odlikovaće se i većom elektrifikacijom, uz mild i plug-in hybrid varijante.

U gami će se naći i benzinski i dizel motori koje šef tehničkog razvoja Oliver Hoffman opisuje kao najbolje koje su ikad napravili. Hoffman navodi da je A4 model za kompaniju super-važan, budući da čini oko petinu njihove globalne prodaje. Mada će u ponudi biti i dizelaši, glavnina ponude će se odnositi na dotjerani 2,0 litarski turbo benzinac, uz 48-voltnu mild hybrid tehnologiju.


A4 plug-in hybrid će u elektro modu moći da prijeđe i do 100 km

Na renderu iz britanskog magazina Auto Express je pokazan mogući izgled novog A4 koji će inače biti nekoliko mm duži od sadašnjeg, pri čemu bi međuosovinsko rastojanje trebalo da ostane manje-više isto.


Na sve to treba dodati moderniju unutrašnjost, sisteme konekcije, kao i dugačku listu bezbjednosnih i sistema pomoći vozaču.


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.