x

Novi Bentley Flying Spur dobio verziju Mulliner

Mulliner je posebna filijala Bentleya odgovorna za najluksuznije i primjerke. Vodeći model Flying Spur nedavno je pronašao put do Mulliner radionice i tako je nastalo jedno od najskupljih serijskih vozila ove marke.

Flying Spur je treći model potpisan s Mulliner logom u trenutnom asortimanu marke. Pridružuje se Continental GT Coupeu i Cabriu, iako je zbog svojih dimenzija i karaktera očito impresivniji. Proizvođač je učinio sve kako bi osigurao da niko nema sumnje u vodeći karakter. Karoserija i unutrašnjost jednostavno su natopljeni luksuzom.

Mulliner verziju ćemo prepoznati na prvi pogled. Odlikuje se ne samo posebnim oznakama, već i felgama od 22 inča s posebnim uzorkom. Naravno, opremljeni su samonivelirajućim poklopcima tako da je logotip marke uvijek na pravom mjestu. Pažnju privlači i figurica s električnim uvlačenjem iznad grila. Sam gril završen je rešetkom u dijamantnom uzorku. Isto vrijedi i za usisnike zraka u braniku.


U kabini dominira bež koža s prošivenim umetcima. Bentley kaže da je za šivanje potrebno 18 mjeseci, a svaki dijamant ima 712 pojedinačnih šavova. Osim toga, tu su i drvo i aluminij te analogni Mulliner sat postavljen u središte konzole.


Možete birati između 3 vrste pogona: plug-in hibridni V6, benzinski V8 i vodeći W12. Zanimljivo je da će PHEV biti prvi elektrificirani Mulliner, iako ćemo na prvog električara ove marke na tržištu pričekati neko vrijeme. Zasad možete birati samo “klasične” s cijenom od 220.100 funti za V8 (487,661 KM) i 230.400 funti za W12 (510,482 KM).


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.