x

Novi Citroen C3 – nažalost ne za Evropu

Južna Amerika i Indija, su tržišta na kojima će se pojaviti potpuno novi Citroen C3. Na nasljednika evropskog “C3”, vezanog uz novi Peugeot 208, pričekat ćemo desetak mjeseci.

Od 2016. godine treća generacija Citroena C3 dostupna je na Evropskom tržištu, a već je pronašao put do više od milion kupaca. Međutim, dugo je poznato da se evropski ukusi ne podudaraju uvijek sa onim što stanovnici Indije ili Južne Amerike očekuju od automobila. Zbog toga je francuski proizvođač odlučio pripremiti novi C3, dizajniran za indijsko i južnoameričko tržište. Ovaj hatchback s 5 vrata dugačak je 398 cm i ima međuosovinski razmak 254 cm. Karoserija u obliku kutije skriva jedan od najprostranijih interijera u svom segmentu i prilično dobar prtljažnik kapaciteta 315 litara .

Novi Citroen C3 za tržišta izvan Europe karakteriše povećani klirens (18 cm).


Kokpit novog Citroena C3 je jednostavan i istovremeno moderan. Na vrhu nadzorne ploče nalazi se 10-inčni multimedijski sistem osjetljiv na dodir kompatibilan s Android Autoom i Apple CarPlayom. Drugi ekran postavljen je ispred upravljača, zamjenjujući analogne satove. Svakodnevnu upotrebu zasigurno će olakšati klasična ploča klima uređaja s tri velika dugmeta.


Novi Citroen C3 debitovati će na vaneuropskim tržištima u prvoj polovici sljedeće godine, a proizvodit će se lokalno u Indiji i Južnoj Americi. Francuzi još nisu otkrili koji će motori doći ispod haube ovog modela.


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.