x

Novi Dacia Duster stiže 2024, kako bi mogao da izgleda

Potpuno novi Dacia Duster u prodajne salone dolazi za tri godine, a prije toga će aktuelna, druga generacija biti restilizovana.

Druga generacija Dustera ušla je u petu godinu proizvodnje, tako da proizvođač već intenzivno radi na nasljedniku.

Prema francuskim medijima, premijera treće generacije očekuje se ​​2024. godine. Međutim, prije nego što se to dogodi, aktuelni Duster biće unaprijeđen.

Redizajnirani model trebalo bi da bude predstavljen tokom ljeta, a u prodaji bi se našao na jesen.


Kada je riječ o restilizaciji, ne treba očekivati ​​spektakularne promjene. Najvjerovatnije će biti promijenjen izgled svjetlosnih grupa, maske hladnjaka i branika.

Takođe, teško je očekivati velike intervencije ispod haube. Automatski mjenjač bi mogao da se vrati, uparen sa 1.3 TCe motorom.

Nova generacija Dustera, ona koju ćemo vidjeti 2024. godine, biće vjerovatno zasnovana na CMF-B mehaničkoj platformi, na kojoj su bazirani novi Sandero i Logan.


Izgled ovog automobila za sada je nepoznanica, ali francuski Caradisiac već je objavio prvu vizuelizaciju, uzimajući u obzir stilske detalje konceptnog SUV automobila Dacia Bigster.

Što se pogonskih sistema tiče, dizelaš će vjerovatno i dalje biti u ponudi, a očekuje se i prvi Duster sa hibridnim E-Tech pogonom.

Naravno, sve su to samo pretpostavke. Bićemo sigurni tek kad Dacia pokaže potpuno novi Duster u punom sjaju.

Za sada čekamo restilizovani model.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.