x

preminuo tokom proslave 18. rođendana

Novi detalji tragedije: Prijatelj osumnjičen da je 18-godišnjaku sipao dr.gu u piće!

Osamnaestogodišnjak iz Tešnja Almedin Dugalić iznenada je preminuo prije dva dana nakon što mu je pozlilo na proslavi punoljetstva. Sumnja se da su mu prijatelji u piće stavili dr.gu, a jedan od njih je i osumnjičen.

Dugalić je u svojoj porodičnoj kući proslavljao 18. rođendan zajedno sa još četiri prijatelja kada mu je pozlilo. Roditelji su ga hitno odvezli u tešanjsku bolnicu, ali je on nažalost preminuo nekoliko sati kasnije usljed zatajenja srca.


Ističe se da unesrećeni dječak nije imao nikakve zdravstvene probleme, te da je bio povučena osoba, zbog čega se pretpostavlja da mu je neko namjerno sipao dr.gu u piće. Toksikološki nalaz još uvijek nije završen, ali su uzete izjave očevidaca, odnosno prijatelja koji su bili sa njim.


Kako nam je potvrdio portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek, jedna osoba je ispitana u svojstvu osumnjičenog zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne dr.ge. Tri osobe su saslušane u svojstvu svjedoka.


Tokom istrage, izuzeti su predmeti vještačenja, a nakon što vještačenje završi i budu analizirani svi materijalni i lični dokazi, očekuje se i proširenje istrage na druga lica, a u vezi sa otkrivanjem osoba koje su opojno sredstvo prodale tek punoljetnim dječacima.

Stradalom mladiću jučer je klanjana i dženaza na mezarju "Pod brdom" u Medakovu.

.

.

Izvor: Klix 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.