x

Novi Hyundai Santa Fe osvojio maksimalnih pet zvjezdica na Euro NCAP testu!

Nezavisna organizacija za ocjenjivanje sigurnosti vozila, EuroNCAP (European New Car Assessment Program), dodijelio je novom Hyundai Santa Feu, maksimalnih pet zvjezdica. Četvrta generacija Santa Fe-a, ostvarila je odlične rezultate u svim kategorijama Euro NCAP testiranja, a posebno uvjerljiv rezultat, Santa Fe je postigao u kategoriji “Sigurnost odraslih osoba i djece”. Santa Fe štiti putnike širokim rasponom paketa aktivne sigurnosti, opremom za pomoć u vožnji, kao i visokom krutošću materijala karoserije. 

"Ocjena sigurnosti od maksimalnih pet zvjezdica s EuroNCAP testa, najbolja je potvrda da Santa Fe, naš premium SUV, ispunjava najviše standarde sigurnosti naših kupaca", rekao je Andreas-Christoph Hofmann, potpredsjednik za Marketing i Product u Hyundai Motor Europe . "Ovaj vrhunski rezultat najbolje pokazuje posvećenost Hyundaija tehnološkim i inovativnim rješenjima."

Briga za putnike s Hyundai SmartSense tehnologijama

Novi Santa Fe u svakom smislu brine o svojim vjernim kupcima. Četvrta generacija nudi jedan od najboljih sigurnosnih sistema u svojoj klasi, te prvoklasne i jedinstvene sigurnosne elemente koji se nude u današnjoj autoindustriji: Upozorenje o sudaru i dolasku vozila iz mrtvog ugla, sistem za izbjegavanje sudara pomoću detekcije pješaka, sistem za izbjegavanje sudara u vožnji unazad, pomoćnog za održavanje vozila u traci, senzori za putnike na stražnjem sjedištu, asistencije za sigurnosni izlaz i funkcija informisanja o ograničenju brzine. Sve karakteristike su dio Hyundai Smart Sense paketa aktivne sigurnosti i pomoći pri vožnji.

Inovativni senzori za putnike na zadnjem sjedištu nadziru zadnja sjedišta te detektuju putnike i upozorava vozača kada napuste automobil. Pomoć za izbjegavanje sudara u vožnji unazad je jedinstven sistem koji je razvio Hyundai. Kada vozilo izlazi iz područja sa slabom vidljivošću, sistem ne upozorava vozača samo ako vozila prilaze sa zadnje strane, on također automatski aktivira kočnice. Pored toga, Santa Fe posjeduje sistem koji sprečava nesreće kada se vozila približavaju sa stražnje strane tako što privremeno blokira otvaranje vrata, kako bi putnici, nakon prolaska vozila mogli bezbjedno izaći iz automobila.

Pasivna sigurnost je poboljšana povećanom čvrstinom tijela kako bi se zaštitili putnici u slučaju sudara. Zahvaljujući, takozvanom “vrućem žigu” koji se nanosi preko proširenog područja zajedno sa većim varijacijama vara, ukupna težina automobila je smanjena te osigurava vrhunsku otpornost pri sudaru. Jako i lagano tijelo, povećava dinamičke performanse i povećava sigurnost putnika uz pomoć 57% čelika visoke čvrstoće – što je najveća proporcija čelika visoke čvrstoće u odnosu na druga Hyundai vozila.

Hyundai modeli redovno dobijaju najvišu ocjenu na Euro NCAP testu sigurnosti, a između ostalih, i30, KONA, Tucson, Santa Fe i IONIQ su dobili maksimalnih pet zvjezdica. Hyundai NEXO, nedavno je postao prvo električno vozilo na gorive ćelije, koje dobilo maksimalnih 5 zvjezdica od Euro NCAP-a. Kontinuirani vrhunski rezultati dokazuju Hyundaijev inžinjerski kredibilitet u smislu sigurnosti i pouzdanosti.

Novi Santa Fe od nedavno je dostupan i na tržištu Bosne i Hercegovine.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.