x

Novi jak potres u Albaniji: Proglašeno vanredno stanje, broj poginulih porastao na 26!

Novi jak zemljotres pogodio je danas popodne područje u blizini albanske obale, a vlada je proglasila vanredno stanje u područjima Drača i Tirane koja su najteže pogođena ovom prirodnom nesrećom.

Ovo podrhtavanje tla osjetilo se i u Bosni i Hercegovini. Stanovnici Drača i okolnih mjesta od jučer ujutro nemaju mira. Broj poginulih u ovoj zemlji porastao je na 26, a materijalna šteta je ogromna. Nešto prije 16 sati zabilježen je zemljotres od 5,3 stepena s epicentrom u Jadranskom moru, 24 km sjeverno od Drača.

Prve informacije s terena kažu da nije trajao dugo, a stanovnici područja koje se ne smiruje vjerovali su i da nije bio tako jak. Spasioci ne prestaju tragati za ljudima zatrpanim u ruševinama. Više od 650 osoba je povrijeđeno, a 45 spašeno, izjavio je premijer Albanije Edi Rama.

Stanovnici Drača noć su proveli na stadionu zbog straha od novih zemljotresa, a i zbog toga što su im uništeni domovi.


Rama je rekao da je zemljotres bio razoran za hiljade porodica i da predstavlja veliki izazov za državu, vladu i cijeli narod.

"Posljednja 24 sata bila su najmračniji trenuci našeg života i slobodno mogu reći da su svi ljudi u uniformama albanske države uradili herojski posao", kazao je premijer i zahvalio se svim državama koje su pružile pomoć i solidarnost.

Ministar odbrane Olta Xhacka je kazao da je zemljotres od 6,4 stepena prema Richterovoj skali, koji je jučer ujutro pogodio Albaniju, bio najteži još od 1960. kada je smrtno stradalo 40 ljudi.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


sezonski pozdrav svim mojim prijateljima, ja sam Marija Pejčinović Burić, ja sam iz dubrovačke hrvatske, želim podijeliti svoje divno svjedočanstvo o tome kako sam vratila svog muža svog života, želim reći ljudima u svijetu da postoji prava čarolija caster online i moćan je i originalan, Zove se Baba Wale Wiseman. Nedavno mi je pomogao da ponovno uspostavim vezu sa svojim mužem koji me izbacio. Kada sam kontaktirao Wiseman, dao je ljubavnu čaroliju za mene i mog muža koji je rekao da ne ima li ikakve veze sa mnom opet me nazvao i počeo me moliti. Svima koji čitaju ovaj članak i treba im bilo kakva pomoć Wiseman može također ponuditi bilo koju vrstu pomoći poput ponovnog uspostavljanja braka i odnosa, izliječenja svih vrsta bolesti, sudske instance, trudnoće, čarolije, sada smo jako zadovoljni sobom. Wiseman ga tjera da shvati koliko se volimo i trebamo jedni druge. Ovaj je muškarac stvaran i dobar. Također vam može pomoći da popravite svoju narušenu vezu. Vratila sam muža! Bilo je to kao čudo! Bez bračnog savjetovanja i u našem ljubavnom životu to radimo jako dobro. Kontaktirajte ovog sjajnog čovjeka ako imate problema sa trajnim rješenjem putem e-maila: [email protected] WhatsApp: +2349014523836 Viber: +2349014523836