x

Novi obrt u slučaju Marjanovića! Mala Jana dala neočekivani iskaz: Evo šta to znači za Zorana! Obustavlja se postupak?!

Advokat Zorana Marjanovića (40) Veljko Delibašić podnio je Višem sudu u Beogradu prigovor na optužnicu koju je protiv njega po treći put podiglo tužilaštvo, zbog sumnje da je 2. aprila 2016. na nasipu u Borči ubio suprugu, pjevačicu "Granda" Jelenu Marjanović (33).

Kako Kurir saznaje, u odgovoru na optužnicu Delibašić se poziva na iskaz Zoranove i Jelenine kćerke Jane, koja je izjavila da je kobnog dana bila sa ocem i da se nije odvajala od njega. U vrijeme zločina, podsjetimo, djevojčica je imala pet godina.

Više tužilaštvo je u optužnici navelo da su Zoran i Jelena sa kćerkicom došli na nasip i da je Jelena krenula da trči. Oni su pješke pošli zemljanim putem, susreli se s njom i Zoran je ostavio dijete samo na nasipu, spustio se sa suprugom do kanala, ubio je i vratio se do djeteta.


- Jana je u svom iskazu u potpunosti dala alibi Zoranu. Kategorički je tvrdila da se od tate ni na trenutak nije odvojila. Tvrdim da je nemoguće da krivično djelo bude izvršeno kako je to u optužnici navedeno, da on ostavi dijete, ubije suprugu i vrati se do kćerkice - kaže Delibašić za Kurir i tvrdi da u trećoj optužnici ne postoje novi dokazi u odnosu na prethodne dvije optužnice, koje je isto tužilaštvo podizalo, ali nisu prošle provjere Višeg suda, a potom ni Apelacionog suda u Beogradu.

- Činjenica je da tužilaštvo nije pružilo dokaze na osnovu kojih bi postojala sumnja da je Marjanović ubio suprugu. Očekujem da postupak protiv njega bude obustavljen - kaže branilac.


U optužnici, koja je 19. aprila dostavljena sudu, kako je Kurir pisao, navodi se da je pjevačica ubijena na svirep i podmukao način, kao i da je njen muž iskoristio Jelenino povjerenje da je namami da siđu s nasipa, na kom je ostala njihova kćerka Jana. Kad su se, kako se navodi, s puta spustili na travnatu površinu pored kanala, Zoran je Jelenu najprije oštrim predmetom ubo u tjeme i desni lakat.

- Pokušala je da pobjegne i tada su joj ispali patika, mobilni i gumica. Skrenula je ka kanalu, Zoran ju je sustigao i strgao joj gornji dio trenerke, ali je ona tada ušla u kanal - navodno se navodi u trećoj, kao i u prve dvije optužnice.


U trenutku kad je zagazila u vodu, kako piše u optužnici, Zoran je stajao na travi i zadao joj udarce u glavu metalnim predmetom.

- Nanio joj je višestruke prelome kostiju lobanje, usljed kojih je preminula, ali je prije smrti udahnula vodu iz kanala - piše u optužnici.

Prigovore na optužnicu narednih dana podnijeće i ostali Marjanovićevi advokati, Nikola Dumnić, Aleksandar Zarić i Stefan Jokić.

 

.

.

.

..

..

.

.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.