x

Novi pobjednici Jäger Olimpijade su Stari programeri!

Jägermeister studentska olimpijska avantura vrhunac je doživjela prošlog vikenda u hotelu Sunce u Neumu, kada se za medalje borilo 8 timova iz cijele Bosne i Hercegovine. Najviše spretnosti, pokazali su „Stari programeri“ iz Istočnog Sarajeva odnijevši zlatnu medalju, dok je tim „Artan divizija„ iz Tuzle osvojio srebrnu a ženska ekipa iz Mostara „Dendriti„ brončanu medalju.

Nakon Vlašića i Bjelašnice, Jägermeister Student Olympics, ove godine održao se na morskoj obali, pruživši studentima nezaboravan vikend ispunjen avanturom, pozitivnom energijom, dobrom zabavom i novim prijateljstvima, onako kako samo more to može.

Pravo na sudjelovanje, kao i prethodnih godina, imali su sve studentske četveročlane ekipe koje su se do 20. svibnja prijavile naslužbenoj Jägermeister stranici, osmislile svoju zastavu i himnu i na taj način ispunili prvi kvalifikacijski zadatak. „ Mudronje“, „Stari programeri“, „Đurđe“, „Košute“, „Štrumfovi“, „Diskovi“, „Artan divizija“ i „Dendriti“ pokazali su najviše kreativnosti i tako sebi osigurali mjesto u finalu. Uz vatreno navijanje, olimpijci su pokazali spretnost i umijeće kroz osam zabavnih „disciplina“, nakon čega je uslijedilo proglašenje pobjednika i zabava koju im je spremio Jäger tim. Sudeći prema oduševljenju i natjecateljskom duhu, studentima je ovaj vikend bio nešto što će dugo pamtiti i prepričavati.

„Za Olimpijadu smo saznali od naših kolega koji su učestvovali prošle godine, te smo tako i mi odlučili da se prijavimo i definitivno bi preporučili svima da učestvuju sljedeće godine. Ovaj vikend je bio zabavan a zadaci nisu bili teški. Najbolji zadatak nam je bio „space program“ jer je naš papirni avion letio 16 metara. Osim što smo se zabavili, stekli smo i nova prijateljstva i upoznali ekipe sa kojima ćemo ostati u kontaktu i nakon Olimpijade“ izjavio je pobjednički tim.

„Jägermeister Student Olympics je jedan od projekata koji nam donese najviše smijeha i zabave, jer situacije na samom natjecanju su potpuno neočekivane, a uvijek nas iznova iznenadi kreativnost naših studentskih timova. Nakon planina, ove godine preselili smo se na more, i studentima se jako svidjela ta promjena. Mali djelić ogromne pozitivne atmosfere možete pogledati kroz video i fotografije. Naša filozofija je da se u životu skupljaju i pamte trenuci, a ne stvari, a ovaj vikend nam je donio upravo to – mnoštvo nezaboravnih trenutaka“ poručili su nam iz organizacije.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.