x

“Novi” Porsche Cayenne debituje 18. aprila 2023.

Novi Cayenne jedna je od najiščekivanijih Porscheovih premijera ove godine. Sudeći prema prvim fotografijama, promjene će biti primjetne.

“Novi” Porsche Cayenne debituje 18. aprila na Shanghai Motor Showu. Proizvođač polako zagrijava atmosferu prije premijere. Prije nekoliko sedmica objavio je slike interijera, a sada je dodao i slike prednjeg dijela.


Kao što vidite, Cayenne će dobiti potpuno nova svjetla s uzdužnim LED umetcima za dnevnu vožnju. Primjetan je i redizajnirani branik. Treba napomenuti da novi Cayenne koristi matrix LED tehnologiju, koja je mnogo svjetlija i preciznija od trenutnih prednjih svjetala. Čini se da će se vanjski izgled značajno promijeniti kao i nedavno prikazani interijer. Štaviše, vizualne izmjene također će ići ruku pod ruku s mehaničkim poboljšanjima, uglavnom u smislu učinkovitosti vožnje ili podešavanja ovjesa.

Obnovljeni Cayenne će standardno dolaziti sa 3,0 litarskim V6 turbo motorom od 349 KS, Cayenne S dobija 4,0 litarski twin-turbo V8 sa 469 KS, dok će V8 u verziji Cayenne Turbo GT raspolagati sa 651 KS.

Što se hibrida tiče, Cayenne E-Hybrid PHEV kombinuje 3,0 litarski V6 benzinac i elektromotor sa ukupno 464 KS. Pored toga, dobiće novu bateriju od 25.9 kWh.

Porsche kaže da su nove baterije i softver povećali domet u električmom režimu vožnje, što znači oko 80 km za E-Hybrid. Snažniji S E-Hybrid stiže kasnije.

Izvor: automoboli.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.