x

Novi problem u Formuli 1 - Ferrari i Alfa Tauri ne mogu u Bahrein

Sve je izvjesnije da će početak nove sezone u Formuli 1 biti odložen.

Nova sezona "najbržeg cirkusa“ trebala bi početi 15. marta, ali širenje koronavirusa iz dana u dan donosi nove probleme.

Dok se čeka informacija da li će se voziti prve trka u Australiji 15. Marta, loše vijesti stižu iz Bahreina, gdje bi sedam dana kasnije trebala da se vozi druga trka u sezoni. Naime vlasti Bahreina zbog širenja koronavirusa zabranile su ulazak svim stranim državljanima koji su u prethodnih 14 dana prije dolaska u ovu zemlju boravili u Italiji, iraku, Kini, Hong Kongu, Iranu, Tajlandu, Singapuru, Maleziji i Južnoj Koreji.

Ovo je veliki problem za timove Formule 1 iz Italije, Ferari i Alfa Tauri, ali i timove koji se snabdijevaju motorima Ferarija – Alfa Romeo i Has i praktično će biti nemoguće da učestvuju na trci u Bahreinu.

Naime, s obzirom da takmičarski vikend u Bahreinu počinje 20. marta, ukoliko uzmemo činjenicu da vozači i članovi timova moraju da budu tamo najmanje dva dana ranije, to praktično znači da bi svi ovi timovi morali do sutra da napuste Italiju, te da se istovremeno pripreme i opskrbe za dvije trke, VN Australije 15. marta i VN Bahreina 22. marta jer u međuvremenu ne mogu da se vrate u svoje baze.

Ovaj problem mogao bi dovesti definitivnog odlaganja početka sezone, o kojem se već duže vrijeme priča, jer bi nemogućnost učešća nekih ekipa dovelo u pitanje regularnost samog takmičenja.

Podsjetimo,prethodno je trka za Veliku nagradu Kine, koja je bila planirana za 19. april, otkazana zbog koronavirusa, dok su ogranizatori trke u Vijetnamu prije nekoliko dana saopštili da će se ona voziti 5. aprila, kako je i planirano.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.