x

Novi Renault 4 je moderni električni retro krosover

Renault je još početkom godine najavio povratak dva kultna modela, ili njihovih imena, u novom obliku, primjerenom današnjem vremenu i tehnologiji. Potom je i prikazao prototip budućeg modela sa brojem "5", dok je izgled nasljednika kultne "četvorke" zvanično ostao nepoznat.

I do sada je bilo nezvaničnih dizajnerskih studija i rendera mogućeg izgleda budućeg Renaulta 4, a nedavno su se pojavili i prvi patentni crteži na osnovu kojih je britanski Auto Express dao svoje viđenje budućeg izgleda tog modela.

Priča o oživljavanju legendarnih modela kao savremenih elektromobila počela je i prije nego što Renault, u januaru, zvanično predstavio prototip nove "petice". Izvršni direktor kompanije Luka de Meo je tada priznao da je planiran "bar još jedan rivajval" modela sa poznatim imenom, prenosi Telegraf.


Novi Renault 4 će, kao i "petica", koristiti CMF-B platformu, namijenjenu električnim modelima, a i većina mehaničkih sklopova će biti identična. Ipak, dok će "četvorka" po izgledu i konstrukciji biti više bliska modelima kompakt krosover segmenta, Renault 5 će se držati imidža "male gradske jurilice", odnosno hot-heč automobila.


Planirano je da se električni Renault 4 na tržištu pojavi 2025, dok će prve "petice" sa proizvodnih traka sići 2023. godine.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.