x

izdali saopštenje

Novi skandal zbog varanja na Eurosongu, Rumunija tvrdi: Nismo Ukrajini dali 12 bodova!

EBU je analizirao glasove žirija nakon druge generalne probe druge polufinalne večeri Eurosonga 2022. i utvrđene su određene nepravilnosti u glasovanju šest zemalja.

Nakon optužbi za varanje na Eurosongu oglasila se i šefica rumunjske delegacije Julijana Marčuk koja tvrdi da je 12 bodova koje je Bukurešt dodijelio Moldaviji pripalo Ukrajini te da ne razumije zašto je EBU poništio glasanje njihovog žirija.


- Iz Torina sam zvala Bukurešt, tražila sam da mi daju rezultat, jer do tog trenutka nisam znala i detalje o tome kako je žiri organiziran u studiju. Saznala sam da je glasanje organizirano po svim pravilima EBU, uz obavezno prisustvo zapisničara, koji je stigao u studio prije članova žirija. Članovi žirija nisu mogli komunicirati jedni sa drugima. Nisu mogli pričati. Svaka osoba je potpisala svoje glasove. Nisu vidjeli ni konačan rezultat žirija. Ne znamo u čemu je problem! - kazala je Marčuk za rumunjski Telejurnal i tvrdi da je rumunjski žiri poštovao sva pravila koja je EBU postavila.


EBU je analizirao glasove žirija nakon druge generalne probe druge polufinalne večeri Eurosonga 2022. i utvrđene su određene nepravilnosti u glasovanju šest zemalja.

- Rumunjska televizija se u potpunosti posvetila sudjelovanju na Euroviziji 2022, plaćajući kotizaciju i pripremajući, zajedno sa svojim VRS timom, projekt koji je uživao priznanje javnosti. Međutim, bili smo iznenađeni kada smo otkrili da rezultat glasanja rumunjskog žirija nije uzet u konačnu rang listu, pri čemu su organizatori dodijelili još jedan set bodova natjecateljima u finalu, u ime žirija naše zemlje. Preciziramo da je žiri u Rumuniji odlučio predstavnicima Moldavije dodijeliti maksimalan broj bodova - tvrdi se u priopćenju rumunjske televizije.


Podsjećamo, u subotu navečer, oko 20 sati, netom prije nego što je započelo glasovanje, EBU je objavio izjavu sugerirajući da se 'iza kulisa' događala drama.

- Ovaj proces je potvrdio Nezavisni monitor za glasanje - rekli su. Zemlje koje su bile izuzete iz glasanja su Azerbajdžan, Gruzija, Crna Gora, Poljska, Rumunjska i San Marino. 

.

.

.

.

.

.

Izvor: 24sata.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.