x

Radi se na pronalaženju rješenja

Novi termin Olimpijskih Igara u narednih mjesec dana?

Globalna pandemija koronavirusa je napravila haos u svijetu, a posljedice potpunog "zastoja", posebno one ekonomske, tek će u mjesecima pred nama postati očigledne.

Veliki udarac je pretrpio i sport. Zaustavljena su gotovo sva takmičenja, a ove sedmice je odlučeno i da se odgode Olimpijske igre koje su se trebale održati u Tokiju ove godine.

Sportska borilišta u glavnom gradu Japana su bila spremna, ali je koronavirus poremetio sve tako da jednostavno nema uslova da se ovog ljeta održi Olimpijada.

Sada Međunarodni olimpijski komitet intenzivno radi na pronalaženju rješenja i novog termina za Olimpijadu, naravno u saradnji sa organizatorima i brojnim svjetskim sportskih organizacijama.

Jasno je da su Olimpijske igre "premještene" na sljedeću godinu, a većina se nada da će termin biti onaj klasični - juli i august.

Ipak, konačna odluka o terminu Olimpijskih igara 2021. godine bi trebala biti donesena u narednih mjesec dana.

"Želimo, manje-više, potvrditi datume u naredne četiri sedmice. Zakazivanje Olimpijade za ljeto zavisi i od izbjegavanja preklapanja sa SP u plivanju i SP u ateltici", izjavio je John Coates, šef koordinacione komisije za Tokio i predsjednik Olimpijskog komiteta Australije, za japanski Jomijuri.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.