x

prva faza dorađivanja

Novitec nudi malo drugačiji Ferrari 812 Superfast

U njemačkoj tuning kompaniji Novitec predstavili su prvu fazu dorađivanja na temu Ferrarijevog superbrzog GT-a, a u pripremi je i opcija koja će uključiti i zahvate ispod dugog poklopca motora.

Nakon nedavnih zahvata koje su uradili na modelima McLarena (720S) i Lamborghinija (Huracan Performante), u odajama Noviteca pozabavili su se i strašnim Ferrarijevim Grand Turismo modelom 812 Superfast koji su u prvoj fazi dorađivanja oplemenili nekolicinom novih detalja.

Paket karbonskih karoserijskih elemenata, koje su prije instaliranja optimizirane u zračnom tunelu, uključuje drugačiji prednji spojler, redizajnirane obloge pragova, novi zadnji spojler, dorađen zadnji difuzor i okvir centralnog usisnika s krilcima koja pri velikim brzinama dodatno pomažu prijanjanju prednje osovine. Karbon je korišten i za okvire na otvorima za hlađenje na poklopcu motora i na kućištima retrovizora.

Novitec je 812 Superfast opremio i kompletom novih aluminijskih felgi koje su razvijene u saradnji s renomiranom kompanijom Vossen. Dimenzije guma iza kojih stoji Pirelli su 275/30 ZR 21 (naprijed) i 335/25 ZR 22 (nazad). S novim oprugama podnica je bliža tlu za tridesetak milimetara.

Jedanaest kilograma lakši od standardnog, novi aktivni izduvni sistem ponudit će još više adekvatne "muzike“, a za sada nije poznato koliko će (i kako) dodatnog potencijala u Novitecu na kraju izvući iz Ferrarijevog atmosferskog 6,5-litarskog V12 motora koji pokreće 812 Superfast i standardno nudi 800 KS pri 8.500 obr/min i 718 Nm pri 7.000 obr/min, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,9 sekundi i maksimalnu brzinu 340 km/h.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.