x

Zenica

Novogodišnjom čarolijom vrtić Abakus obilježio 10 godina postojanja! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Pred punom salom roditelja, rodbine, zvanica i gostiju velike scene Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici  održana je deseta po redu novogodišnja kulturno-javna manifestacija kojom je „Abakus“, vrtić sa jaslicama i produženim boravkom, obilježio 10 godina postojanja i uspješnog rada.

Zaposlenici i oko devedesetero djece iz „Abakusa“, jaslica, vrtića i produženog boravka, pripremili su zanimljiv i kvalitetan program, gdje su prezentirali svoja znanja, vještine, sposobnosti i talente. Sve je izgledalo kao u bajci, jer se scena šarenila od svjetlosnih efekata, kostima, scenografskih elemenata, djece i zaposlenih „Abakusa“.

Program su svečano otvorili najmlađi i najslađi, polaznici jasličkog programa, koji su sa svojim roditeljima izveli izveli tačku „Jedan lijepi prstić“. 


Vrtićanci mlađe vrtićke grupe publiku su zabavili šašavim „Majmunskim plesom“, a recitovali su recitacije: „Prvi snijeg“, „Šuma zimi“ i „Snježne pahuljice“. Ovi mališani su pokazali svoje glumačke sposobnosti kroz igrokaze: „Pingvini“ i „Snjegović u kaputu“, a horski su izveli pjesmu: „Snješko“.

Stariji vrtićanci su pokazali kako se pripremaju za školu u okviru boravka u „Abakusu“, te su izveli igrokaze: „Pismo za Djed Mraza“ i „Cvrčak i Mrav“, a recitirali su pjesmu „Dvije pahulje“. Svoje plesne sposobnosti pokazali su kroz izvedbu tačke „Ide zima“, a osjećaj za ritam kroz izvedbu tapšalice „Bim bam“. Izvedbom pjesme „Zeko i potočić“, pakazali su i da znaju pjevati.

Najstariji polaznici ove ustanove su školarci koji u produženom boravku pisu zadaću i uče za školu. Pored toga u slobodno vrijeme uspijevaju razvijati svoje talente kroz različite radionice. Dramsku radionicu u „Abakusu“ predstavili su izvedbama igrokaza „Zaljubitis“ i „Hoću da budem prvi“, a plesnu izvedbom tačke „Kad bi svi“. Pored toga izveli su prigodnu horsku pjesmu „Padaj, padaj, snježiću“, te recitacije: „Prvi snijeg“ i „Mama godina“.

Polaznici specijaliziranog kraćeg programa, „Male škole engleskog jezika“, predstavili su se izvedbom pjesme „If you are happy and you know it“, te pokazali kako dobro znaju engleski jezik.

Na samom kraju programa djecu je oduševio iznenadni dolazak „Djed Mraza“ koji je svoj djeci podijelio paketiće koje su zaslužili lijepim ponašanjem.

Vrtić „Abakus“ je osnovan 25.12.2008.godine kao ustanova za boravak djece školskog uzrasta, ali je prateći potrebe roditelja širio svoju djelatnost, te danas pruža usluge za djecu od 12 mjeseci do 12 godina, kroz jaslice, vrtić i produženi boravak. Jedan je od većih privatnih vrtića u Gradu Zenici koji aktivno pohađa preko 100 djece sa kojima radi 20 stručnih i pomoćnih radnika i saradnika.

S ciljem obilježavanja desetogodišnjice rada „Abakusa“, menadžment vrtića je donio odluku o promjeni logotipa, pa će se sada u javnosti ovaj vrtić prepoznavati po staroj kvaliteti, ali novom vizuelnom identitetu punom boja, igre i simbolom koji upućuje na njegu, ljubav i pažnju prema djeci.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.