NUMANOVIĆ VS TORRES - SPORTSKA DVORANA BANOVIĆI

10.06.2022 20:00

10.06.2022. godine u Banovićima, gradu boksa, u Sportskoj dvorani Banovići, pod pokriviteljstvom Općine Banovići, RMU Banovići, Vlade Tuzlanskog kantona i BH telecoma, održati će se bokserska manifestacija koja će sigurni smo da bude jedna od najbolje do sada organizovanih manifestacija jer je ovo prvi put da se u Banovićima održava boks meč za neku od internacionalnih federacija u profesionalnom boksu.

Na turniru će nastupiti bokseri iz Njemačke, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Slovačke i naravno najbolji bokseri Bosne i Hercegovine.

Pored uvodnih mečeva u olimpijskom boksu i u profesionalnom boksu, biti će održan i meč u 10 rundi za „WBF intercontinental light heavyweight title“ i to između Enida Numanovića, koji u profesionalnom boksu ima 22 pobjede i trenutno je 242. bokser u svijetu u svojoj kategoriji, napominjemo da je on najbolje ranigrani bokser u svojoj kategoriji u BiH, protiv Miguela Torresa iz Kolumbije koji je trenutno 153. bokser u svijetu u svojoj kategoriji.


Iz stručnog štaba Numanovića su istakli „ Iako je Miguel Torres favorit u pomenutom meču zbog činjenice da se radi o iskusnom bokseru sa 33 pobjede u profesionalnom boksu koji dolazi iz Kolumbije koji imaju dobru školu boksa, nadamo se da će Enid uspjeti, jer je mlađi od Torresa, da nametne svoju dominaciju jer u ovaj meč ulazi u najboljoj formi do sada, činjenica je da se meč boksa u 10 rundi te moramo biti spremni da se meč završi na bodove,želimo spomenuti i naše prijatelje iz PFHSC iz Sarajeva sa kojima zajedno obavljamo pripreme za meč. Zahvaljujemo se i načelniku Općine Banovići Begi Gutiću i direktoru RMU Banovići Elviru Salihovići, premijeru TK Irfanu Halilagiću i predsjedniku skupštine TK Žarku Vujeviću i odgovornim ljudima iz Bhtelecoma koji su nam pomogli u organizaciji navedene manifestacije “

Enid Numanović će ukoliko pobjedi Torresa, koji je bolje rangiran od Numanovića, plasirati se ispred Torresa te će ostvariti pravo da boksa za WBC i WBA titule.

09.06.2022 godine, planirano je održavanje zvaničnog mjerenja boksera i press konferencije gdje će se predstaviti bokseri koji će nastupiti na manifestaciji koji će raditi uvodne mečeve, te Enid Numanović (Bosna i Hercegovina) i Miguel Torres (Kolumbija) koji će boksati glavni meč večeri. Napominjemo da će službena lica za WBF titulu biti iz Njemačke i Hrvatske.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.