x

Nadigrao i Goberta

Nurkić odigrao sjajan meč u porazu Portlanda na gostovanju kod Utah Jazza

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su sinoć na gostovanju od Utah Jazza sa 129:107.

Portland je upisao novi poraz ove sezone iako su pružili dobar otpor u prvom poluvremenu utakmice, ali Utah je u nastavku meča uspio da dođe do dvocifrene razlike i na kraju ubjedljivo slavi.

Prva dionica pripala je gostujućoj ekipi koja je vodila sa 23:21, dok se na odmor otišlo kod rezultata 53:49 za ekipu Utaha.


Utah je u nastavku meča uspio da u potpunosti nadigra Portland, a to se posebno odnosi na četvrtu četvrtinu koju je ova ekipa dobila sa 35:23. Na kraju Utah je uspio da pobijedi sa 129:107.

Domaći tim do pobjede je vodio Mitchell sa 30 poena, te je dodao još pet asistencija i dva skoka. Odličan je bio i Rudy Gobert sa 21 poenom, 16 skokova i tri asistencije.


Veoma dobar meč u ekipi Portlanda odigrao je bh. košarkaš Jusuf Nurkić koji je na parketu proveo skoro 27 minuta. Nurkić je uspio da ostvari double-double jer je ubacio 24 poena, te je dodao deset skokova i jednu asistenciju.

U Portlandu se istakao i Simons koji je također ubacio 24 poena, ali su podbacili McCollum i Lillard zbog čega na kraju gosti nisu uspjeli da pruže neki ozbiljniji otpor u drugom poluvremenu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.