x

DUEL BH. KOŠARKAŠA

Nurkića spiker sjajno predstavio na bosanskom, njegov Portland bolji od Garzinog Detroita

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić upisao je solidnu partiju u uvjerljivoj pobjedi Portlanda nad Detroitom rezultatom 110:92.

Portland Trail Blazersi su konačno prekinuli niz od tri poraza u NBA ligi, a sinoć smo mogli pratiti međusobni okršaj dvojice bh. košarkaša.

Jusuf Nurkić je u pobjedničkom timu upisao 13 poena i dodao osam skokova i pet asistencija. S druge strane, Luka Garza, koji je u procesu dobijanja državljanstva BiH, odigrao je nešto više od tri minute i postigao dva poena.


Kada je riječ o samom meču, prve dvije četvrtine su bile koliko-toliko neizvjesne, ali je Portland rutinski riješio pitanje pobjednika u trećoj dionici.

Najefikasniji u domaćem timu bio je CJ McCollum s 28 poena, a 17 je dodao Ben McLemore. S druge strane, najefikasniji u redovima Pistonsa bio je Cade Cunningham s 27 poena.


Prije meča zvanični spiker na bosanskom jeziku najavio je Jusufa Nurkića. Bh. košarkaš je predstavljen kao Tuzlak i sigurno je osjećao ponos dok je u dvorani izgovarano njegovo ime.


"I sada, broj 27. Dijete rođeno od Tuzle, Bosne i Hercegovine", poručio je službeni spiker tokom predstavljanja bh. košarkaša.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.