x

nba

Nurkićev double-double nedovoljan Portlandu u tijesnom porazu od Dallasa predvođenog Dončićem

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić ostvario je double-double učinak u tijesnom porazu Portland Trail Blazersa od Dallas Mavericksa u gostima (102:101).

Nakon ujednačene prve četvrtine Portland je preuzeo glavnu riječ i na veliki odmor otišao je s 10 poena prednosti. Dallas je u trećoj dionici uspio jednom izjednačiti i time pokazati da je sposoban za povratak, ali nakon što je razlika ponovo porasla u korist Portlanda činilo se da će gosti slaviti.

Naime, u posljednju četvrtinu Portland je ušao s 14 poena prednosti. Onda je na scenu stupio Luka Dončić koji u posljednjoj dionici ubacuje 13 poena i stiže do brojke od ukupno 28 poena u ovom meču čime uzima ulogu junaka domaćeg tima.

Istina, Dončić je mogao biti i tragičar da je njegov promašeni šut za tri poena upućen svega 13 sekundi prije kraja, uspio kazniti Damian Lillard koji je dvije sekunde prije kraja promašio šut za pobjedu.

Dončić je s 28 poena i devet skokova predvodio domaćina, a prvo ime gostiju bio je Lillard s 30 poena i pet asistencija. Njega je pratio Nurkić s 18 poena i 10 skokova.

Portland sada ima učinak od 33 pobjede i 22 poraza te se nalazi na četvrtom mjestu Zapada, dok je Dallas na 11. mjesti iste konferencije s 26 pobjeda i 29 poraza.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.