x

kratko i lako

Nutella i Ferrero Rocher cheesecake je torta koja će zasladiti praznične dane

Nutella i Ferrero Rocher se smatraju najboljim slasticama na svijetu, a nedavno je napravljen recept u kojem se oni sastavljaju u odličnu čokoladu tortu koja sadrži samo osam sastojaka. Autorka recepta ga opisuje kao praznični jack pot.

Ukoliko volite Nutellu, ovo je savršen recept za vas. Potrebno vam je samo osam sastojaka a u zamjenu ćete dobiti fantastičnu kombinaciju čokolade i lješnjaka.

Za pripremu baznog dijela vam je potrebno 300 grama običnog keksa i 150 grama istopljenog putera, dok će vam za cheesecake dio biti potrebno 500 grama masnog krem sira, 300 grama Nutelle, 100 grama šećera, vanilin šećer i 12 Ferrero Rocher kuglica. Za dekoraciju možete koristiti istopljenu Nutellu, kuglice Ferrero Rochera i izmrvljene lješnjake.

Priprema:

1. Fokusirajte se na prvi - bazni dio i izmrvite i izmiksajte keks te mu dodajte istopljeni puter. Sve izmješajte i ubacite u frižider.

2. Zatim počnite praviti cheesecake krem, pomješajte krem sir, vaniliju, šećer i Nutellu dok se potpuno ne sjedine. Dodajte malo šlaga i mješajte dok se ne stvrdne. Dodajte Ferrero kuglice i prespite preko baznog dijela u tepsiji. Ostavite u frižideru pet do šest sati, preporučuje se da ostavite cijelu noć.

3. Što se dekoracija tiče, dodajte ih tek kad se torta potpuno ohladi u frižideru. Prespite istopljenom Nutellom, dodajte kuglice Ferrera i pospite komadićima lješnjaka.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.