x

prave teme

O čemu razgovarati na prvom sastanku?

Ako je vaš sastanak u restoranu, to je savršeno mjesto za diskusiju po pitanju omiljene hrane.

Prvi sastanci znaju da budu jednako uzbudljivi i zastrašujući. Toliko toga vam je u glavi da je pronalaženje pravih tema za razgovor ravno nemogućoj misiji. Ali upravo postavljanjem pravih pitanja možete učiniti da razgovor traje satima i da uživate u njegovom društvu. Sve se zapravo svodi na dijeljenje iskustava i na pružanje prilike osobi koja slijedi preko puta vas da vam se otvori. Ali, iako spontanost ima svojih finesa, unaprijed spreman spisak zanimljivih tema može vam u velikoj mjeri pomoći na prvom sastanku. Dakle, o čemu razgovarati sa osobom koja vam se dopada kada ste na prvom sastanku?

Pitanja vezana za porodicu

Porodična otkrića mogu da vam pomognu da razumijete osobu sa kojom ste na sastanku. Razgovor o bliskosti sa članovima porodice i udaljenosti ako je prisutna može vam predočiti kakvo je djetinjstvo imao mladić koji vam se dopada. Saznajte koliko braće i sestara ima; da li još uvijek živi sa roditeljima; pitajte ga za najdražu porodičnu uspomenu.


Pričajte o hobijima

Kada započnete priču o sebi nastojte da to ne zvuči kao snimljeni monolog na traci bez kraja i konca. Spomenite kroz priču koju vrstu sporta volite i kojim hobijima se bavite. Diskusija na ovu temu može da bude vrlo interesantna jer će vam u tom pogledu i on otkriti šta voli da radi u slobodno vrijeme, i ko zna – možda pronađete i zajednička interesovanja.


Dotaknite se teme hrane

Ako je vaš sastanak u restoranu, to je savršeno mjesto za diskusiju po pitanju omiljene hrane. Istaknite koja jela volite, a koja u širokom luku zaobilazite. Naglasite šta znate i volite da spremate, kao i šta biste voljeli da isprobate da vam se pruži prilika. To će definitivno zagolicati njegovu maštu.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.