x

Zenica

Obilježavanje 10. godišnjice od osnivanja Odjela onkologije i radioterapije!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Povodom obilježavanja 10. godišnjice od osnivanja Odjela onkologije i radio-terapije Kantonalne bolnice Zenica, danas je upriličena svečana akademija, pod nazivom „Prošlost, sadašnjost, budućnost“.

– Od svog osnivanja do danas, Onkološki odjel bilježi desetostruki porast oboljelih i iz dana u dan, taj broj raste i sama statistika je nemilosrdna, – istakla je načelnica Odjela onkologije i radioterapije Kantonalne bolnice Zenica, Alma Mekić-Abazović. Istakla je da se ovaj odjel trudi da svojim pacijentima pruži što kvalitetniju uslugu, ali mišljenja je da uvijek može bolje.

– Jedan od problema su liste čekanja na takozvane pametne lijekove, s kojima se susreću i drugi onkološki centri u Bosni i Hercegovini. Ovo sprečava pravovremeno liječenje i pojedini pacijenti nikada ne dođu na red za adekvatan tretman. Onkologija je postala motor razvoja i hirurzi usvajaju principe onkološke hirurgije, – istakao je Ibrahim Šišić, ljekar na Odjelu za onkologiju i radioterapiju, te je kazao da je važna edukacija, proširenje kadra, ali da treba raditi na promociji zdravlja i prevenciji kancera.


Foto : Pahuljko

Izvor : Zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.