x

World Car of the Year

Objavljena imena finalista za nagradu World Car of the Year 2018

Organizacijski odbor izbora za nagradu World Car of the Year je objavio popis finalista koji će do ženevskog auto salona biti dodatno sužen, da bi u konačnici osvajači glavne i ostalih nagrada bili proglašeni na auto salonu u New Yorku krajem martu.

Podsjetimo, pobjednike će izabrati međunarodni žiri od 82 člana iz 25 zemalja širom svijeta.

Kandidati za glavnu nagradu World Car of the Year su:

Alfa Romeo Giulia

BMW X3

Kia Stinger

Land Rover Discovery

Mazda CX-5

Nissan Leaf

Range Rover Velar

Toyota Camry

Volkswagen T-Roc

Volvo XC60.

Pobjednik u kategoriji World Luxury Car će biti Audi A8, BMW serija 6 Gran Turismo, Lexus LS, Porsche Cayenne ili Porsche Panamera. Nagrada za World Performance Car će otići jednom od ovih automobila: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Audi RS 3 Sedan, BMW M5, Honda Civic Type R ili Lexus LC 500.

Finalisti u kategoriji za "zeleni" automobil godine, odnosno World Green Car su BMW 530e iPerformance, Chevrolet Cruze Diesel, Chrysler Pacifica Hybrid i Nissan Leaf. U kategoriji gradskih automobila, odnosno World Urban Car za nagradu će se boriti Ford Fiesta, Hyundai Kona, Nissan Micra, Suzuki Swift i Volkswagen Polo.

Na kraju tu je i nagrada World Design of the Year u kojoj će pobjednika izabrati poseban žiri stručnjaka za automobilistički dizajn, a finalisti su Citroën C3 Aircross, Lexus LC 500, Range Rover Velar, Renault Alpine A110 i Volvo XC 60.

Na kraju podsjetimo kako je nositelj titule World Car of the Year za 2017. bio Jaguar F-Pace.


Izvor: Autonet.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.